Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Su Böreği

Su Böreği
0
49

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 9 adet yumurta
  • 1 küçük çay bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Arasına :
  • 250 gram beyaz peynir
  • 200 gram lor peyniri
  • 200 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Pişirmek için:
  • Geniş bir tencerede bol tuzlu kaynayan su
  • Geniş bir tencerede buzlu soğuk su

Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurtaları tuz ve su ile düzgünce çırpın. Stand mikserde ya da el ile yoğurulacaksa da unu yavaş yavaş ekleyin.
  2. Kulak göğsü kıvamı olacak hamurumuz. Unla açtıkça toparlayacak.
  3. Hamuru yoğurup yumurta kadar bezeler yapıp 20 dakika dinlendirin.
  4. Bu ortada iç harcını ve suları hazırlayın. ( en alt yufka suda pişirilmiyor).
  5. Hamurun çok uygun yoğurulup özleşmesi çok kıymetli.
  6. Dinlenen hamurları orta kalınlıkta açın. (su böreği yufkası ince olmazmış)
  7. Açtığınız hamurların üzerini örtün ve bir kenara alın.
  8. Tepsiyi yağlayın. En alta yufkayı koyun ( benim tepsime yan yana iki yufka yetti).( bezeleri büyük yapıp her kata tek yufka da koyabilirsiniz). [*]Yufkayı evvel kaynayan suya 30-40 saniye koyup haşlayın çabucak çıkarıp buzlu suya alın ,10 saniye tutup geniş kevgirin üzerine alın süzdürün ve ortalarını güzelce yağlayarak tepsiye döşeyin. [*]Tam ortaya ( 4 sıra alt 4 sıra üst. Sizler tepsinizin boyutuna nazaran kat sayısını ayarlayın) peynirinizi koyun. [*]Tüm kat ortalarını ve en üstünü yağlayın. Ocak üzerinde çevirerek yahut fırında üzeri ve altı kızarana dek pişirin.

*Hamur uygun yoğurulmalı ( haşlarken dağılmasın ve kolay açılsın).
*Hamurdaki şu ölçüsü artırılmamalı.
*Kaynayan suya çokça tuz koyun ki hamuru tutsun dağılmasın.
*En alt yufka haşlanmıyor.
* İsteğe bağlı en üst katın yufkası da haşlanmayabilir.

Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt