Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 9 adet yumurta
- 1 küçük çay bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 250 gram beyaz peynir
- 200 gram lor peyniri
- 200 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Geniş bir tencerede bol tuzlu kaynayan su
- Geniş bir tencerede buzlu soğuk su
Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları tuz ve su ile düzgünce çırpın. Stand mikserde ya da el ile yoğurulacaksa da unu yavaş yavaş ekleyin.
- Kulak göğsü kıvamı olacak hamurumuz. Unla açtıkça toparlayacak.
- Hamuru yoğurup yumurta kadar bezeler yapıp 20 dakika dinlendirin.
- Bu ortada iç harcını ve suları hazırlayın. ( en alt yufka suda pişirilmiyor).
- Hamurun çok uygun yoğurulup özleşmesi çok kıymetli.
- Dinlenen hamurları orta kalınlıkta açın. (su böreği yufkası ince olmazmış)
- Açtığınız hamurların üzerini örtün ve bir kenara alın.
- Tepsiyi yağlayın. En alta yufkayı koyun ( benim tepsime yan yana iki yufka yetti).( bezeleri büyük yapıp her kata tek yufka da koyabilirsiniz). [*]Yufkayı evvel kaynayan suya 30-40 saniye koyup haşlayın çabucak çıkarıp buzlu suya alın ,10 saniye tutup geniş kevgirin üzerine alın süzdürün ve ortalarını güzelce yağlayarak tepsiye döşeyin. [*]Tam ortaya ( 4 sıra alt 4 sıra üst. Sizler tepsinizin boyutuna nazaran kat sayısını ayarlayın) peynirinizi koyun. [*]Tüm kat ortalarını ve en üstünü yağlayın. Ocak üzerinde çevirerek yahut fırında üzeri ve altı kızarana dek pişirin.
*Hamur uygun yoğurulmalı ( haşlarken dağılmasın ve kolay açılsın).
*Hamurdaki şu ölçüsü artırılmamalı.
*Kaynayan suya çokça tuz koyun ki hamuru tutsun dağılmasın.
*En alt yufka haşlanmıyor.
* İsteğe bağlı en üst katın yufkası da haşlanmayabilir.
Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı