Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5 yumurta
- 1 çorba kaşığı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- 1 buçuk su bardağı ufalanmış beyaz peynir
- Bir tutam maydanoz
- 1 buçuk litre su
- Bir tutam tuz
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kapta yumurta, su ve tuz karıştırılıp yavaş yavaş un ilave edilip normal yumuşaklıkta sert olmayacak hamur yoğurulur.
- Hamurdan 6 adet yufka çıkıyor tepsimizin büyüklüğüne göre açıyoruz.
- Açtığımız yufkaları tek tek seriyoruz geniş bir tencerede haşlamak için suyunu kaynatıp yufkaları tek tek haşlayıp geniş bir leğende soğuk suya batırıp suyunu sıkıp tepsiye 3 kat seriyoruz.
- İç harcını bırakıp aynı işlemle tekrar 3 kat daha yufka serip tavayı yağlayıp önce altını nar gibi kızartıp sonra kapak yardımıyla üstünü alta çevirip tavaya 1 çorba kaşığı tereyağ atıp güzelce kızarana kadar pişirelim ve ocaktan alıp servis edelim.????
Su Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.