Su Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardak süt
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 adet kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı tuz
- 500 gr un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 500gr beyaz peynir
Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç tüm malzemeyi karıştırıyoruz.
- Sonrasında un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz.
- Un tipine nazaran biraz eksik yahut fazla katmanız gerekebilir.
- Hamurumuzu 10 bezelye böldükten sonra.
- İç harcımızı hazırlayan kadar dinlendiriyoruz.
- Ben beyaz peynir rendeleyip kullandım.
- Siz tercih ettiğiniz peyniri kullana bilirsiniz.
- Derin bir tencereye bol su katıyoruz 1 yemek kaşığı tuz ek edip ocağın altını açıyoruz suyun kaynaması için.
- Su kaynayan kadar 10 bezeyi açıp üst üste yahut yanyana seriyoruz.
- Diğer bir kaba soğuk su katıp kaynayan suya bir yufka katıp 2 yahut 3 saniye kadar beklentim kevgir yardımı ile çıkartıp soğuk suya katıyoruz.
- Elimizle fazla suyunu süzdükten sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirip az sıvı yağ serpiştirin.
- 5 yufkayı bu biçimde yapıp 5. Yufkanın üzerine iç harcı eşit serpiştirin.
- Kalan öteki 5 yufkaya da birebir süreci yapıyoruz.
- En üstkata da yağ sürüp evvelce 200 derecede ısıtılmış fırında 30dk pişiriyoruz. Fırınınız erken yahut geç pişirebilir denetim etmeniz daha düzgün olur. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Bu ölçü 1 fırın tepsisi için.
Fotoğraflarda yumurta fazla ben fazla yapıp pişirmeden dondurucuya kattım.
Şayet sizde dondurucuya katarsaniz pişirmeden 1 yahut 2 saat evvel çıkartıp pişirebilirsiniz.
Yahut ani konuğumuz geldiğinde fırını ısıtmadan katın tepsiyi fırına fırın ısınana kadar böreğin buzuda erimiş olur.
Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.