Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Su Böreği

Su Böreği
0
56

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
su-boregi.jpg

Su Böreği Tanımı İçin Materyaller

  • 10 yumurta
  • Alabildiğine un
  • Tuz
Haşlamak için;
  • Su
  • Tuz
  • Sıvıyağ
Orta katlarına
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için
  • Bir tutam maydanoz
  • 500 gram peynir

Su Böreği Tanımı Yapılışı

  1. Yumurtaları bir kase içerisine kırın.
  2. Üzerine tuzu ekleyip güzelce karıştırın.  karışımın üzerine unu ekleyip tahta kaşıkla toplayın ve sonra yoğurmaya başlayın.
  3. Su böreği hamuru yapışkan bir hamur olmalıdır. Orta yumuşaklığa ulaştığında yoğurmayı bırakın.
  4. Un serptiğiniz bir tezgaha alın ve elinizi unlayarak bezelerinizi ayırmaya başlayın.
  5. Bezelerinizi mandalina büyüklüğünde hazırlayabilirsiniz.
  6. Bezelerinizi un serptiğiniz bir tabağa yerleştirip üzerine bir buzdolabı poşeti kapatarak yarım saat bekletin.
  7. Tereyağına sıvı yağ ekleyip ocakta eritip böreğinizin katlarına sürmek üzere hazırlayın.
  8. Yarım saat sonra birinci bezenizi açıp ince bir yufka haline getirin.
  9. Tepsinizin tabanına eritimiş yağı sürdükten sonra bir yağlı kağıt serip pişmemiş birinci yufkanızı serin.
  10. Üzerine çok az eritilmiş yağdan sürün.  derin bir tencerenin içine çokça su, çokça tuz ve biraz da sıvı yağ ekleyip yeterlice kaynatın.
  11. Kaynamış suya açtığınız bezelerden ikincisini atıp 30 saniye kadar kaynatın.
  12. Bu sırada, kenarlara yapıştığını fark ederseniz, bir kepçe yardımıyla yavaşça kenarlardan çıkarabilirsiniz.
  13. Yufkanızı 30 saniye kadar kaynattıktan sonra çabucak çıkarın ve buz üzere suyun içine atın.
  14. Suyun içerisinde biraz beklettikten sonra yufkayı çekerek çıkarın ve fazla suyunu yavaşça sıkın.
  15. Yufkayı birinci yufkanın üzerine serin ve tüm katmanların üzerine erimiş yağı sürmeyi unutmayın.
  16. Tepsinin ortasına ulaştığınızda ortaya peynirli harcınızı yerleştirin ve öteki katmanları da tamamlayın.
  17. Böreğinizin en üst katına da erimiş yağı sürdükten sonra evvelce ısınmış alt üst ayar 180 derecelik fırında 25 30 dk üzeri kızarana kadar pişirin.
  18. Fırından çıkan böreğin üzerine kağıt mutfak havlusu serip 10 dakika bekletin.
  19. Akabinde dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!.
 
858,505Konular
982,774Mesajlar
33,070Kullanıcılar
bkgSon üye
Üst Alt