iltasyazilim
FD Üye
*
Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*10 yumurta (Çok gibi gelse de 4 büyük tepsi börek çıkıyor Tepsi başı 2, 5 yumurta ediyor)
*1 küçük çay bardağı sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (Sert bir hamur olacak)
Not: Hiç su girmiyor
Haşlamak için:
*Bolca tuz
*Kaynar su
Aralarına:
*Her kata sürmek için sıvı yağ
İçine:
*İster beyaz peynir
*İster kıymalı harç
Su Böreği Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar,
sizinle çok lezzetli ama biraz vakit alan bir börek tarifi paylaşmak istiyorum
Gelelim tarife
Hamur malzemelerinden sert bir hamur yoğuruyoruz ve dinlendiriyoruz
Yanısıra iç malzemeyi hazırlıyoruz
Kıymayı kavurup baharatlıyoruz
Peyniri rendeliyoruz
Hamuru 3 veya 4 parçaya bölüyoruz (ben dörde bölüp de yaptım Hamurum çok ince oldu İsteyenler 3e bölüp biraz daha kalın yapabilir)
her bir parçayı 12 ye bölüyoruz ve hamurlar incecik açıyoruz
Bütün hamurlar bu şekilde açılacak Ben her tepsiye 12 kat hamur kullandım
Açtığımız hamurları tek tek bol kaynar suda haşlayıp suyunu süzüyoruz Hamurları tepsiye diziyoruz Her hamurun üzerine sıvı yağ sürüyoruz
4 Katın ve 8 Katın üzerine iç harcını koydum
12 Hamurdan sonra üzerine susam çörek otu döktüm
200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz
Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*10 yumurta (Çok gibi gelse de 4 büyük tepsi börek çıkıyor Tepsi başı 2, 5 yumurta ediyor)
*1 küçük çay bardağı sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (Sert bir hamur olacak)
Not: Hiç su girmiyor
Haşlamak için:
*Bolca tuz
*Kaynar su
Aralarına:
*Her kata sürmek için sıvı yağ
İçine:
*İster beyaz peynir
*İster kıymalı harç
Su Böreği Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar,
sizinle çok lezzetli ama biraz vakit alan bir börek tarifi paylaşmak istiyorum
Gelelim tarife
Hamur malzemelerinden sert bir hamur yoğuruyoruz ve dinlendiriyoruz
Yanısıra iç malzemeyi hazırlıyoruz
Kıymayı kavurup baharatlıyoruz
Peyniri rendeliyoruz
Hamuru 3 veya 4 parçaya bölüyoruz (ben dörde bölüp de yaptım Hamurum çok ince oldu İsteyenler 3e bölüp biraz daha kalın yapabilir)
her bir parçayı 12 ye bölüyoruz ve hamurlar incecik açıyoruz
Bütün hamurlar bu şekilde açılacak Ben her tepsiye 12 kat hamur kullandım
Açtığımız hamurları tek tek bol kaynar suda haşlayıp suyunu süzüyoruz Hamurları tepsiye diziyoruz Her hamurun üzerine sıvı yağ sürüyoruz
4 Katın ve 8 Katın üzerine iç harcını koydum
12 Hamurdan sonra üzerine susam çörek otu döktüm
200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.