iltasyazilim
FD Üye
Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*5 tane büyük boy yumurta
*Yarım çay bardağı süt
*1 çay kaşığı kabartma tozu tuz
*Yarım çay bardağı su
*Alabildiği kadar un
*Araları ve üzeri için
*1 su bardağı tereyağı(margarinde olabilir)ve sıvı yağ karışımı
İçi için;
*Bol Beyaz peynir ve maydanoz
Su Böreği Tarifi Yapılışı
Yumurta süt ve su iyice çırpılır unu ve kabartma tozunu karıştırıp yavaş yavaş ilave edin elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar un ile yoğurmaya devam edin İyi bir şekilde yoğrulması lazım yoğurma işlemi bitince ağzını kapatıp yaklaşık 40 dak dinlendirin dinlenen hamuru bezelere ayırın 12 tane çıkıyor un serperek her bir bezeyi açıyoruz Fazla ince olmasın yufkaları temiz bir zemine seriyoruz ,bütün bezeleri açıp seriyoruz, geniş bi tencerede suyu kaynamaya bırakıyoruz Tuzunu da atın yufkaları üst üste bırakıp 4 e bölüyoruz resimde görüldüğü gibi yufkaları sıcak suda 5 6 saniye haşlayıp başka bi kapta hazırlanan soğuk suyun içine atıyoruz ,bezin üzerine alıp fazla suyunu çektiriyoruz yarısını haşlayıp tepsiye aralarına yağ sürerek diziyoruz, ilk yarı bitince üzerine bol beyaz peynir maydanoz karışımı döküyoruz Diğer kalan yufkaları da aynı şekilde tek tek haşlayıp diziyoruz Aralarına yağ dökerek hepsi bitince keskin bir bıçakla ortadan 2 ye kesiyoruz, kalan yağın hepsini üzerine sürüyoruz 180 derecede pişiriyoruz piştikten sonra üzerini kapatıp yumuşamasını sağlıyoruz*
*5 tane büyük boy yumurta
*Yarım çay bardağı süt
*1 çay kaşığı kabartma tozu tuz
*Yarım çay bardağı su
*Alabildiği kadar un
*Araları ve üzeri için
*1 su bardağı tereyağı(margarinde olabilir)ve sıvı yağ karışımı
İçi için;
*Bol Beyaz peynir ve maydanoz
Su Böreği Tarifi Yapılışı
Yumurta süt ve su iyice çırpılır unu ve kabartma tozunu karıştırıp yavaş yavaş ilave edin elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar un ile yoğurmaya devam edin İyi bir şekilde yoğrulması lazım yoğurma işlemi bitince ağzını kapatıp yaklaşık 40 dak dinlendirin dinlenen hamuru bezelere ayırın 12 tane çıkıyor un serperek her bir bezeyi açıyoruz Fazla ince olmasın yufkaları temiz bir zemine seriyoruz ,bütün bezeleri açıp seriyoruz, geniş bi tencerede suyu kaynamaya bırakıyoruz Tuzunu da atın yufkaları üst üste bırakıp 4 e bölüyoruz resimde görüldüğü gibi yufkaları sıcak suda 5 6 saniye haşlayıp başka bi kapta hazırlanan soğuk suyun içine atıyoruz ,bezin üzerine alıp fazla suyunu çektiriyoruz yarısını haşlayıp tepsiye aralarına yağ sürerek diziyoruz, ilk yarı bitince üzerine bol beyaz peynir maydanoz karışımı döküyoruz Diğer kalan yufkaları da aynı şekilde tek tek haşlayıp diziyoruz Aralarına yağ dökerek hepsi bitince keskin bir bıçakla ortadan 2 ye kesiyoruz, kalan yağın hepsini üzerine sürüyoruz 180 derecede pişiriyoruz piştikten sonra üzerini kapatıp yumuşamasını sağlıyoruz*
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.