iltasyazilim
FD Üye
Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*5 su bardağı un
*Yarım su bardağı su
*100 gram tereyağı
*6 adet yumurta
*Yarım tatlı kaşığı tuz
Haşlamak için;
*1, 5 litre sıcak su
*Yarım tatlı kaşığı tuz
*1 litre soğuk su
İçi için;
*Yarım kilo kaşar peynir
*1 demet maydanoz
Su Böreği Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle unun ortasını havuz gibi açın
*Unun ortasına tuzunu atın, ardından yumurtaları ekleyin ve azar azar su ekleyerek hamuru yoğurun
*Hamurun kıvamı sert olacak şekilde ayarlayın gerekli olursa un eklersiniz
*Daha sonra hamuru yarım saat dinlendirin
*Böreğin iç harcını hazırlayın kaşarları rendeleyip maydanozları ince ince doğrayın ve karıştırın
*Dinlenen hamuru biraz daha yoğurun
*Yoğurduğunuz hamuru 12 eşit bezeye ayırın
*Hazırladığınız bezeleri tepsinin büyüklüğünde incecik açın
*Ardından tereyağını eritin
*Bir tencereye su doldurup bir tatlı kaşığı tuz ilavesiyle kaynatın
*Başka bir kaba da soğuk su koyun
*Açtığınız yufkaları tek tek önce sıcak suda bir dakika haşlayın, sonra soğuk suya atın
*Yufkaların parçalanmaması için çok fazla suda bekletmeyin, yeteri kadar haşlayın
*Haşladığınız yufkaları süzgeçle çıkarıp suyunu süzdürün
*Tepsiyi, erittiğiniz tereyağıyla yağlayın
*Süzdüğünüz yufkanın bir tanesini tepsinin tabanına serin
*Yufkanın üzerini azcık tereyağı sürün
*Sonra ikinci yufkaya geçin aynı işlemi üçüncü, dördüncü ve diğer yufkalara da yapın
*Böreğin orta katına hazırladığınız kaşarlı iç harcı serpiştirin
*En son yufkayı haşlamadan üzerine serin ve üstünü kalan yağla yağlayın
*Önceden 180 derece ısıtılmış fırında böreğin üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dk pişirin
*Üzerinin yumuşak olması için de börek piştikten üstünü kapatın 1015 dk dinlendirin
*5 su bardağı un
*Yarım su bardağı su
*100 gram tereyağı
*6 adet yumurta
*Yarım tatlı kaşığı tuz
Haşlamak için;
*1, 5 litre sıcak su
*Yarım tatlı kaşığı tuz
*1 litre soğuk su
İçi için;
*Yarım kilo kaşar peynir
*1 demet maydanoz
Su Böreği Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle unun ortasını havuz gibi açın
*Unun ortasına tuzunu atın, ardından yumurtaları ekleyin ve azar azar su ekleyerek hamuru yoğurun
*Hamurun kıvamı sert olacak şekilde ayarlayın gerekli olursa un eklersiniz
*Daha sonra hamuru yarım saat dinlendirin
*Böreğin iç harcını hazırlayın kaşarları rendeleyip maydanozları ince ince doğrayın ve karıştırın
*Dinlenen hamuru biraz daha yoğurun
*Yoğurduğunuz hamuru 12 eşit bezeye ayırın
*Hazırladığınız bezeleri tepsinin büyüklüğünde incecik açın
*Ardından tereyağını eritin
*Bir tencereye su doldurup bir tatlı kaşığı tuz ilavesiyle kaynatın
*Başka bir kaba da soğuk su koyun
*Açtığınız yufkaları tek tek önce sıcak suda bir dakika haşlayın, sonra soğuk suya atın
*Yufkaların parçalanmaması için çok fazla suda bekletmeyin, yeteri kadar haşlayın
*Haşladığınız yufkaları süzgeçle çıkarıp suyunu süzdürün
*Tepsiyi, erittiğiniz tereyağıyla yağlayın
*Süzdüğünüz yufkanın bir tanesini tepsinin tabanına serin
*Yufkanın üzerini azcık tereyağı sürün
*Sonra ikinci yufkaya geçin aynı işlemi üçüncü, dördüncü ve diğer yufkalara da yapın
*Böreğin orta katına hazırladığınız kaşarlı iç harcı serpiştirin
*En son yufkayı haşlamadan üzerine serin ve üstünü kalan yağla yağlayın
*Önceden 180 derece ısıtılmış fırında böreğin üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dk pişirin
*Üzerinin yumuşak olması için de börek piştikten üstünü kapatın 1015 dk dinlendirin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.