
Su Böreği Tadında Tavada Börek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yufka
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 250 gram lor peyniri
- İstek eden
- Maydanoz yahut kaşar peyniri de katılabilir
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Su Böreği Tadında Tavada Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kase alıp sosumuzu hazırlayalım.Ardından tavamıza 1 yemek kaşığı tereyağı sürelim.
- En düzgün olan yufkamızı tavamıza kenarlarına taşacak halde serelim.
- Yarım yufkayı buruşturup yufkanın üstüne döşeyelim daha sonra sosumuz dan 3-4 kaşık koyalım.
- Daha sonra yufkamızdan koyalım.
- Tekrar sostan koyalım.
- Üç yufka olduktan sonra iç harcımızı koyalım.
- Son olarak tekrar yufka ve son olarak sosumuzu döküyoruz.
- Tavamızın etrafında sarkan yufkayı üzerine toparlayalım.
- Son olarak kalan bir yemek kaşığı tereyağını üzerine ek edip tavamızın kapağını kapatalım.
- Ocağın en büyük gözünde ve en kısık ateşte denetimli bir biçimde pişirelim.
- Kenarlarının da güzelce kızarmasını istiyorsak.
- Orta ara tavamızı sağa sola oynatarak her tarafına eşit bir biçimde pişmesini sağlayalım.
- Tavamıza düz bir tabak kapatarak böreğimizi rahatlıkla çevirebiliriz.
- Tavamıza 1- 2 yemek kaşığı sıvı yağ ek edelim.
- Böreğimizi çevirip tekrar öteki tarafını pişirmeye devam edelim.
- Pişince ocağın altını kapatıp servis tabağına alalım.
- İster sıcak ister ılındıktan sonra servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun????
????
Su Böreği Tadında Tavada Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı