
Su Böreği Tadında Erişte Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kadar erişte (@alibaba_nuts eriştesi kulandım -werbung)
- 2 adet yumurta
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağ
- Damak zevkinize göre maydanoz
- Toz kırmızı biber
- Haşlamak için kaynar su
- Arzuya göre beyaz peynir ,lor peyniri yada tulum peyniri
Su Böreği Tadında Erişte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak geniş bir tencereye yeterince su alıyoruz ve kayamama bırakıyoruz.
- Tuz atıp erişteleri haşlıyoruz. Hemen haşlanıyor zaten.
- Haşladığımız erişteleri süzelim.
- Tenceremize tereyağını eritelim güzelce eriyince yumurtaları kıralım tuz ve tozbiberi ekleyip karıştıralım.
- Sahanda yumurta gibi olmasın yumurta parçalansın istiyoruz.
- Ne kadar çok küçük parçalar olursa o kadar iyi.
- Haşladığımız suyunu sürdüğümüz erişteleride içine ekleyip 2-3 dakika birlikte kavuruyoruz.
- En son ince ince kıydığımız maydanozları ekliyoruz karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
- Dilerseniz üzerine peynir serpiştirip tüketebilirsiniz ama peynirsizde çok güzel.
- Aynı tarifi aslında makarnaylada yapabilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun.