bilgisayarci
FD Üye

Su Böreği Lezzetinde Fırında Makarna Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket haşlanmış makarna
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı süt
- 100 gram rendelenmiş peynir ( tercihen keçi peyniri yoksa kaşar peyniri )
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı dolusu eritilmiş tereyağ
- 1 tatlı kaşığı pulbiber yahut tozbiber ( kaide değil )
Su Böreği Lezzetinde Fırında Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Büyükçe bir kabın içinde yoğurt ve yumurtaları çırpın.
- Sütü, damak tadınıza nazaran karabiber ve tuzunu atıp. Karıştırın.
- Evvelden haşlanmış makarnayı içine ekleyerek bir hoş karıştırın.
- Borcamı tereyağ ile biraz yağlayın, makarnanın yarısını tepsiye dökün.
- Üzerine rendelenmiş keçi peynirini serpin keçi peyniri yoksa kaşar peyniri yahut beyaz peynir rastgele sevdiğiniz bir peynir çeşidi de olabilir.
- Kalan makarnayı dökün düzletin, üzerine tekrar bol bol rendelenmiş kaşar peyniri serpin, ben acı maraş pulbiber ekledim acı istemeyen tozbiber de serpebilir üzeri daha hoş kızarır ancak yinede koşul değil.
- Küçük bir tavada tereyağını eritin ve makarnanın her yerine değecek formda yağlayın.
- Evvelden ısıtılmış 200 derecede yarım saat pişirin kızardığı vakit çıkarın. Yeniden de kendi fırınınızın ayarına nazaran pişirme yapabilirsiniz. Afiyetler olsun.