Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Su Böreği (El Açması Kıymalı)

Su Böreği (El Açması Kıymalı)
0
49

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
su-boregi-el-acmasi-kiymali.jpg

Su Böreği (El Açması Kıymalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yumurta
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı süt (ılıtılacak)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Alabildiğince un
Harç için
  • 250 gram kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 150 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Su Böreği (El Açması Kıymalı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk harç hazırlanır. Soğanlar minik doğranarak yağda kavrulur, içine kıyma atılır biraz kavrulur.
  2. Hamur için bir kapta önce yumurtalar kırılır. Üzerine süt, tuz ve un eklenerek yoğrulur. Yaklaşık 15 dk hamur yarım saat dinlenmeye bırakılır.
  3. Bir tencere de su kaynatılır, bir tencereye ise soğuk su konulur (haşlanan hamurların daha fazla pişmesini önleyip şoklamak için).
  4. Dinlenen hamur bezelere ayrılır. Benden 12 beze çıktı.
  5. Bezeler yuvarlak açılır ve her 1 yuvarlak yufka 2 ye bölünür. Kaynamış suya atılıp yaklaşıp 40 sn haşlayıp soğuk suya atılır.
  6. Sonrasında tepsiye serilir. Ben tava da yaptım.
  7. Tavanın altını yağlayarak ince bir bezeyi açtım haşlamadan serdim taban olarak, onun üstüne haşlanan hamurları serdim.
  8. 1.kattan sonra yağ sürüp 2. katı serdim. 2. Katın arasına kıymalı harcı döktüm ve üzerine tekrar kat serip yağladım.
  9. Tekrar kat serdim yağladım. Ve en son yine ince hamur açıp haşlamadan üzerini kapadım.
  10. Tavada kısık ateşte döndüre döndüre pişirip böreği ters çevirdim, diğer kısmını da pişirdim. Tadı harika oldu. Denemenizi öneririm.
Su Böreği (El Açması Kıymalı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt