Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Starbucks Kurabiyesi (Bayatlamayan)

Starbucks Kurabiyesi (Bayatlamayan)
0
127

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
starbucks-kurabiyesi-bayatlamayan.jpg

Starbucks Kurabiyesi (Bayatlamayan) Tanımı İçin Gereçler

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 10 yemek kaşığı tereyağı (150 gram)
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 100 gram ceviz içi(1 çay bardağı)
  • 50 gram damla çikolata
  • (Beyaz çikolata, bitter çikolata, renkli draje çikolata)

Starbucks Kurabiyesi (Bayatlamayan) Tanımı Yapılışı

  1. Geniş bir kabın içerisine oda sıcaklığında beklemiş tereyağını ve yumurta sarılarını ekleyerek karıştıralım
  2. Daha sonra üzerine vanilya, 1 yemek kaşığı su ve pudra şekerini ekleyelim ve öteki materyalleri de sırasıyla ekleyelim.
  3. Kabartma tozu -tarçını- ceviz-çikolatayı ekleyelim (ben renkli draje çikolata kullandım )???????? unumuzu eleyerek azar azar ekleyin ve hamur ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun????.
  4. Hamurumuzun hali bozulmayacak formda 1-2 dakika yoğurma sürecini tamamlıyoruz. ????????.
  5. Hamuru pişirme kağıdı üzerine alın sonra silindir formu verin.
  6. Kurabiye hamurunu buzdolabında 25-30 dakika dinlendirin.
  7. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine, kurabiyelere biçim vererek dizin (kare yuvarlak)size kalmış formu
  8. Evvelce ısıtılmış 160 dereceli fırında (fanlı) 12 -15 dakika (arası) pişirin.
  9. Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olacaktır. Soğuduktan sonra ise dışı çıtır, içi yumuşak kalır.
  10. Starbucks kurabiyesini türk kahvesi ile birlikte ikram edebilirsiniz Afiyet olsun.
    Püf noktaları.
    Kurabiye hamurunu buzdolabında daha uzun bekletebilirsiniz.
    Hamura çikolataları ekledikten sonra çok fazla yoğurmayın. Aksi takdirde çikolatalar eriyecektir. Pişirme mühletinin 12 dakikayı geçmemesine ihtimam gösterin.
    Hamurda kullanacağınız tereyağını oda sıcaklığında olmalıdır????????Yerken ağızda dağılan kıvamıyla adeta karın doyuran bayatlamayan kurabiyeyi sizlerin beğenisine sunuyorum.
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt