
Starbucks Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta sarısı
- 150 gram tereyağ yahut margarin
- 100 gram pudra şekeri (1çay bardağı)
- 1 su bardağı orta çekilmiş ceviz içi
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Starbucks Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Damla çikolata, un ve ceviz hariçinde bütün materyalleri bir kaba alalım ve elimizle güzelce karışana kadar karıştıralım.
- Daha sonra kalan gereçleri ekleyip kulak göğsü kıvamında hamur elde edene kadar güzelce yoğuralım.
- Dikkat edelim çikolatalar erimesin dağılmasın.
- Yağlı kağıt yada streç sinema üzerine alıp istediğiniz kalınlıkta rulo formunu verip derin dondurucuda 30 dakika bekletelim.
- Mühlet sonunda yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bir parmak kalınlığında kesilmiş kurabiye hamurumuzu eşit aralıklarla dizip 170 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirelim.