Starbucks Cookie Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağına yakın iri kıyılmış ceviz, badem yada fındık (Ben kabuksuz badem kullandım)
- 1 su bardağı nişasta
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım su bardağı un (Kontrollü kullanın)
- Damla çikolata
Starbucks Cookie Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta, şeker ve sıvı yağ evvel bu 3 malzemeyi çırpıyoruz.
- Ardından kakao, vanilya ve iri çekilmiş cevizler ek edilerek karıştırılır.
- Daha sonra nişasta, un ve kabartma tozu da denetimli bir formda ek edilerek ele yapışmayacak biçimde bir hamur elde edilir.
- En son damla çikolatalar da ek edilerek karıştırılır.
- Bir yağlı kağıt üzerine ceviz yahut cevizden daha büyük kesimler halinde yuvarlayarak tepsilere dizin. Bastırmanıza gerek yok pişince aslında yayılacaklar.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
- Çıktıktan sonra birinci sıcağı çıkınca su bardağı altı ile kurabiyeleri yavaşta bastırarak bu imgeye ulaşmasını sağlayabilirsiniz. ????????????
- Dikkat!!! 10 dk dan fazla pişirdiğiniz taktirde çok kuruyacaktır ve iç nemini kaybedeceğinden, 10 uncu dakikada çıkarmanız tavsiye edilir. Bekledikçe kendini çekecektir merak etmeyin ???? Afiyet olsun ???? secilinn_mutfagi.