Spaghetti Bolognese Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket spagetti
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 doğranmış soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 havuç
- 2 sap ıspanak (orjinalinde kereviz sapı kullanılıyor meskende olmadığı için ben ıspanak kullandım)
- Yarım kilo dana yahut kuzu kıyma
- Yarım kiloluk domates konservesi (evde yaptığım)
- 3-4 adet defne yaprağı
- 3-4 yaprak maydanoz
- Tuz ve karabiber
- Bir tutam muskat
- 100 gram parmesan peyniri
- 30 gram tereyağı
Spaghetti Bolognese Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle makarnamızı uygun bir kapta içine yağ ve tuz ekleyip pişirin.
- Ardından süzüp tereyağını ekleyip kapağını kapatıp bir kenarda sosumuz olana kadar makarnamız dinlensin.
- Zeytinyağını geniş bir tencerede orta ateşte ısıtın.
- Soğan, sarımsak, havuç ve ıspanak yapraklarını ekleyin orjinalinde kereviz sapı kullanılıyor ancak meskende olmadığı için ben ıspanak kullandım çok yakıştı, yavaşça karıştırarak 5-6 dakika pişirin.
- Kıymayı da ekleyin ve bir 10 dakika daha pişirin.
- Ardından domates püresini, defne yaprağı, maydanoz ve biraz da tuz ekleyin.
- Karabiber ve muskatı da ekleyerek sos kaynayıncaya ve kalınlaşıncaya kadar pişirin.
- Son olarak parmesan peynirini de sosa ekleyerek son tatlandırmanızı yapın. Makarnamızın üzerine yapmış olduğumuz spaghetti bolognese sosumuzu döküp sıcak servis edin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.