bilgisayarci
FD Üye

Soya Soslu Ballı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet tavuk göğsü
- 2 adet sivri biber
- 2 adet rendelenmiş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çay kaşığı bal
- 3 yemek kaşığı soya sosu + 1 yemek kaşığı
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı ucu; zerdeçal, masala, karabiber, toz zencefil
Soya Soslu Ballı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavukları julyen doğrayın; sarımsak, zencefil, nişasta, bal ve 3 yemek kaşığı soya sosu ile karıştırıp en az bir saat buzdolabında dinlendirin. (bir gün önceden de hazırlayıp koyabilirsiniz. )
- Soğanı, biberleri julyen doğrayın ve sıvı yağ ile kızdırdığınız bir tavada soteleyin.
- Sebzeleri bir tabağa alın, aynı tavada soya sosunda marine ettiğiniz tavukları yüksek ateşte kavurun.
- Tavuklar kavrulunca sırasıyla tereyağı, kalan baharatları, 1 yemek kaşığı soya sosunu ve önceden kavrulan sebzeleri atıp biraz daha kavurun.
- Sıcak olarak servis edin.
- Servis önerisi olarak, üzerine ince kıyılmış taze soğan ekleyebilirsiniz.
Soya Soslu Ballı Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı