Sosyete Aşuresi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 4 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 adet vanilya
- 5 adet hurma
- 5 adet kuru kayısı
- 1 adet muz
- 1 avuç fındık
- 6 adet ceviz
- 1 portakal kabuğu rendesi
- Tarçın
Sosyete Aşuresi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hurma kayısı ve muzu küçük küçük doğrayın.
- Portakalı rendeleyin ceviz ve fındığı canlı kalacak halde rondo da parçalayın.
- Tencereye vanilya ve margarin hariç muhallebi materyallerini ekleyip yeterlice karıştırın.
- Koyulaşınca doğranmış meyveleri cevizi fındığı ve rendelenmiş portakal kabuğunu ek edip karıştırın
- Yeterince pişince kaselere paylaştırın. Afiyet olsun şimdiden ????.