
Sosu Efsane Peynirli Börek Tanımı İçin Gereçler
- 6 adet yufka
- Yarım kilo tatlı lor
- 2 parmak eni kalınlığında beyaz peynir
- 1 ince dilim kaşar peyniri rendesi
- Maydanoz
- 1 bardaktan 2 parmak eksik zeytinyağı
- 1 kase yoğurt
- 2 yumurta
- Susam
- Çörekotu
- ( zevkinize nazaran )
Sosu Efsane Peynirli Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak yuvarlak borcamı alalım.
- Akabinde yufkaları dikkatli bi formda çıkaralım.
- Birinci yufkayı hiç bölmeden borcamı ortalayacak biçimde yerleştirelim.
- O bi kenarda beklerken sosumuzu yapalım.
- Derin bir kabın içine 2 yumurtayı kıralım.
- Akabinde zeytinyağını ve yoğurdu ekleyelim.
- Bütün gereçler güzelce karışana kadar karıştıralım.
- Borcama yerleştirdiğimiz birinci yufkaya sosumuzdan sürelim.
- Akabinde ikinci yufkayı alalım 4 e bölüp her parçayı soslayarak yerleştirelim.
- Üçüncü parçayı da alıp tıpkı sürece devam edelim.
- 3 yufka altta 3 yufka üstte olacak formda yapacağız.
- Üçüncü yufkamız da bitikten sonra ortaya peynirlerimizi koyalım ve yufkaları soslayarak koymaya devam edelim.
- Bütün yufkalar bittiğinde borcama koyduğumuz birinci yufkayı fazlalıklarını içine kıvıra kıvıra onuda üstüne kapatıyor üzere yapalım.
- Her bir tarafı eşit olacak biçimde üçgen modüllere keselim.
- Kalan sosu da üzerine gezdirip bitirelim.
- Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
- 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra 200 derece fırında denetimli biçimde pişirin.
