bilgisayarci
FD Üye
Soslu Tavuklu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram tavuk göğsü (İnce uzun doğranmış)
- 300 gram makarna
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet küçük soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 12 adet cerri domates
- 2 yemek kaşığı krem peynir
- 200 ml sıvı krema (Süt olabilir)
- 450 ml su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı zerzevat tozu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Soslu Tavuklu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ince uzun doğranmış tavuk etlerini bir tavanın içerisinde az sıvı yağ ile hafif kavurup bir kenara alın.
- Bir tavanın içerisine sıvı yağ ekleyip yemeklik doğranmış soğanları rendelenmiş sarımsağı ekleyip, kavuralım.
- Salça ekleyip, kavurmaya devam edin ikiye bölmüş olduğunuz domatesleri ekleyip, akabinde sıvı krema su ve krem peyniri ekleyip baharatlarını makarnaları ek edip, ocağınızın altını kısıp 10 dakika kadar makarnalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- En son olarak kavurmuş olduğunuz tavukları makarnaya ek edip, güzelce harmanlayıp istediğiniz halde sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.