
Soslu Tavuk Halkası Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram tavuk göğsü
- 50 gram doğranmış soğan (2 yemek kaşığı dolusu)
- 20 gram doğranmış yeşil soğan (1 yemek kaşığı dolusu) beyaz kısmı
- 120 gram (1 orta boy) haşlanmış patates
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 20 gram (4 yemek kaşığı dolusu)ekmek kırıntısı
- 5 gram tereyağı
- 1 diş kıyılmış sarımsak
- 1 çay kaşığı şeker
- 40 gr( 2 yemek kaşığı dolusu) mayonez
- 50 gram süt (çeyrek çay bardağı)
- 34 gram peynir(2 yemek kaşığı dolusu)
- Un
- 2 adet yumurta
- Galeta unu
Soslu Tavuk Halkası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm materyalleri doğrayıp mutfak robotunda düzgünce çekerek karıştıralım.
- Sıkma torbasına koyarak ucunu keselim.
- Bir tepsiye (buzluğa girecek bir kaba) yağlı kağıt serelim.
- Halka yaparak biçim verelim.
- 1 saat buzlukta bekletelim.
- Sos için tüm materyalleri bir tavaya alıp karıştıralım.
- Peynir uygunca eriyince 1 dakika kadar daha karıştırarak altını kapatalım.
- Donan halkalarımızı dolaptan çıkaralım.
- Evvel una sonra yumurtaya daha sonra galeta ununa batırarak kızgın yağda kızartalım. ( Dolaptan çıkarınca süratle kızartalım. Donan halkalar açılınca kızarması sıkıntı oluyor).