Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Soslu Tavuk Halkası

Soslu Tavuk Halkası
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
soslu-tavuk-halkasi.jpg

Soslu Tavuk Halkası Tanımı İçin Materyaller

  • 250 gram tavuk göğsü
  • 50 gram doğranmış soğan (2 yemek kaşığı dolusu)
  • 20 gram doğranmış yeşil soğan (1 yemek kaşığı dolusu) beyaz kısmı
  • 120 gram (1 orta boy) haşlanmış patates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 20 gram (4 yemek kaşığı dolusu)ekmek kırıntısı
Sos için;
  • 5 gram tereyağı
  • 1 diş kıyılmış sarımsak
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 40 gr( 2 yemek kaşığı dolusu) mayonez
  • 50 gram süt (çeyrek çay bardağı)
  • 34 gram peynir(2 yemek kaşığı dolusu)
Bulamak için;
  • Un
  • 2 adet yumurta
  • Galeta unu

Soslu Tavuk Halkası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tüm materyalleri doğrayıp mutfak robotunda düzgünce çekerek karıştıralım.
  2. Sıkma torbasına koyarak ucunu keselim.
  3. Bir tepsiye (buzluğa girecek bir kaba) yağlı kağıt serelim.
  4. Halka yaparak biçim verelim.
  5. 1 saat buzlukta bekletelim.
  6. Sos için tüm materyalleri bir tavaya alıp karıştıralım.
  7. Peynir uygunca eriyince 1 dakika kadar daha karıştırarak altını kapatalım.
  8. Donan halkalarımızı dolaptan çıkaralım.
  9. Evvel una sonra yumurtaya daha sonra galeta ununa batırarak kızgın yağda kızartalım. ( Dolaptan çıkarınca süratle kızartalım. Donan halkalar açılınca kızarması sıkıntı oluyor).
Afiyet olsun ????.
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt