Soslu Tavuk Göğsü Tanımı İçin Materyaller
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı bal
- 2 kesim tavuk göğsü
Soslu Tavuk Göğsü Tanımı Yapılışı
- Tavuk hariç tüm sos materyallerini derin bir kasede güzelce çırptım.
- Julienne doğradığım tavukları da ek ettim ve karıştırdım.
- Vaktiniz varsa bir kaç saat bekleyin fakat yoksa 5 dk buzdolabında dinlendirin.
- Yağlı kağıt serdiğim tepsiye tek tek dizdim ve 200 derecede nar üzere kızarana kadar pişirdim.
- Sıcak sıcak servis edip afiyetle hüplettik ????.
- Ben yanına patates tercih ettim.
- Batonnet doğradığım patatesleri güzelce yıkadım ve kağıt havluyla kuruladım.
- Derince bir kasede zeytinyağ, karabiber, tuz ve kekik ile harmanlayıp tavukların yanına dizdim.
- Üzerine bir kaç diş sarımsak 1 kısım da biberiye bırakıp tavuklarla birlikte fırınladım.
- Dilerseniz kabak, patlıcan, havuç vs tercih edebilirsiniz.Çok yakışacaktır.
Deneyenler benimle de paylaşırsa çok çok keyifli olurum.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.