Soslu Tarçınlı Hafif Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak az şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak az yağ
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı un
- 5 adet rondalanmış bisküvi
- 1 tatlı kaşığı şeker
Soslu Tarçınlı Hafif Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri beyaz ve yoğun bir kıvam elde edene kadar iyice çırpıyoruz.
- Yağ, süt unu ekleyip mikserle yine çırpıyoruz.
- Un, kabartma tozu, vanilin ve tarçını ekleyip homojen bir karışım elde ediyoruz. Önceden yağladığımız kaba ilave ediyoruz.
- 180 derecelik fırında 20-25 dakika fırınına bağlı olacak şekilde pişmesini bekliyoruz.
- Sos için malzemelerin hepsini bir tencereye alıp kaynatmaya başlıyoruz.Püf noktaları ;Sosun kıvamını donmaması için kekin çıkmasına yakın yada kek çıktıktan sonra hazırlayın. [*]Sosu tek seferde keke dökün veya donmaya başladıktan sonra çok fazla ellemeyin. Dilerseniz soğuyan kekin üstüne yada sıcak kekin üstüne dökebilirsiniz. [*]Dilerseniz havuçlu yada cevizli yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Soslu Tarçınlı Hafif Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.