Soslu Patates Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet patates
- 1 yemek kaşığı margarin
- 5-6 kısım maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı su
Soslu Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesin kabuklarını soyun, kaynamış suyun içine atın haşlayın gereğince haşlanınca süzün.
- Başka bir kaba alın çatal ile ezin içine doğranmış maydanoz, baharatlarını ve margarin ekleyin elinizle yoğurun.
- P hal verip istediğiniz servis tabağına dizin farklı bir kaseye yoğurtlu karışım hazırlayın, üzerine dökün.
- Farklı bir sos tavasına da salçalı sos yapıp yoğurdun üzerine gezdirip dökün şimdiden afiyet olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.