
Soslu Patates Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet patates
- 1 yemek kaşığı margarin
- 5-6 kısım maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı su
Soslu Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesin kabuklarını soyun, kaynamış suyun içine atın haşlayın gereğince haşlanınca süzün.
- Başka bir kaba alın çatal ile ezin içine doğranmış maydanoz, baharatlarını ve margarin ekleyin elinizle yoğurun.
- P hal verip istediğiniz servis tabağına dizin farklı bir kaseye yoğurtlu karışım hazırlayın, üzerine dökün.
- Farklı bir sos tavasına da salçalı sos yapıp yoğurdun üzerine gezdirip dökün şimdiden afiyet olsun ????