Soslu Kuzu Kelebek Pirzola Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) kg pirzola
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
- İsteğe göre karabiber, kimyon da eklenebilir
- 7-8 adet arpacık soğan
- 7-8 adet mantar
- 4-5 adet sarımsak
- Yeşilbiber
- Kırmızıbiber
- Domates
Soslu Kuzu Kelebek Pirzola Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etleri marine etmek için rendelenen sarımsaklar, zeytinyağı, tuz ve baharatlar karıştırılır, etin her yerine bu sosun temas etmesi sağlanır.
- Üstü kapatılıp en az 2 saat buzdolabında bekletilir. Pişirmeden önce döküm tava 10 dakika kadar ısıtılır, sonra etler tavaya alınır.
- Her yüzü 1-2 dakika pişirilip çok çevirmeden ete bastırmadan çevirirken sadece maşa kullanarak yaklaşık 5 dakika (Çok pişmiş sevenler süreyi uzun tutabilir) pişirilir (Gerek duyulursa etleri pişirirken tavaya az sıvı yağ eklenebilir)
- Pişen etler, soğumaması için çelik tencereye alınır. Eti içinde beklettiğimiz sos, ayrı bir tavaya alınır, sırayla soğan, sarımsak ve mantar eklenir; yüksek ateşte pişirilir.
- Sonra biberler ve domatesler eklenir, tuz serpilir. Et ve pişen sebzeler sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.