Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Soslu Kuzu Kelebek Pirzola

Soslu Kuzu Kelebek Pirzola
0
108

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
soslu-kuzu-kelebek-pirzola.jpg

Soslu Kuzu Kelebek Pirzola Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) kg pirzola
Sos için:
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • İsteğe göre karabiber, kimyon da eklenebilir
Serviste kullanmak için:
  • 7-8 adet arpacık soğan
  • 7-8 adet mantar
  • 4-5 adet sarımsak
  • Yeşilbiber
  • Kırmızıbiber
  • Domates

Soslu Kuzu Kelebek Pirzola Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Etleri marine etmek için rendelenen sarımsaklar, zeytinyağı, tuz ve baharatlar karıştırılır, etin her yerine bu sosun temas etmesi sağlanır.
  2. Üstü kapatılıp en az 2 saat buzdolabında bekletilir. Pişirmeden önce döküm tava 10 dakika kadar ısıtılır, sonra etler tavaya alınır.
  3. Her yüzü 1-2 dakika pişirilip çok çevirmeden ete bastırmadan çevirirken sadece maşa kullanarak yaklaşık 5 dakika (Çok pişmiş sevenler süreyi uzun tutabilir) pişirilir (Gerek duyulursa etleri pişirirken tavaya az sıvı yağ eklenebilir)
  4. Pişen etler, soğumaması için çelik tencereye alınır. Eti içinde beklettiğimiz sos, ayrı bir tavaya alınır, sırayla soğan, sarımsak ve mantar eklenir; yüksek ateşte pişirilir.
  5. Sonra biberler ve domatesler eklenir, tuz serpilir. Et ve pişen sebzeler sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
Soslu Kuzu Kelebek Pirzola Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,777Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt