
Soslu Köfte Ve Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler
Patates püresi için
- 4-5 adet orta boy patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- 300 gram kıyma
- Rendelenmiş soğan
- 1/2 (yarım) çay bardağı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı tozbiber
- 2 adet rendelenmiş domates
Soslu Köfte Ve Patates Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce köfte harcını yoğurup dolaba kaldırın. Bunun için domates rendesi hariç tüm malzemeleri karıştırın ve dolaba kaldırın.
- Patatesleri soyup 4 veya 5 dilime kesin küçük bir tencereye alıp üzerine az su koyup haşlayın.
- Patatesler haşlanana kadar köfteleri orta boy yuvarlak şekil verin. Yanmaz tavaya az yağ alın ve köfteleri arkalı önlü kızartin.
- Patatesler haşlanınca kalan suyunu süzüp sıcağına tereyağını, tuz ve karabiber ekleyip ezici yardımı ile ezin. Bu işlemi çatal ile de yapabilirsiniz. Ezdikten sonra sütü ekleyin ve karıştırın.
- Bu arada kızaran köftelerin üzerine rendelenmiş domatesi ekleyin ve kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Servis ederken patatesleri dondurma kaşığı ile tabağa alabilirsiniz yanına köfte ve sosundan köyün. Üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.