Soslu Kek Tanımı İçin Gereçler
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 2.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı nescafe
- 2 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 2.5 su bardağı süt
- İsteğe bağlı çikolata sosu
Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri düzgünce çırpalım.
- Sıvı yağ ve suyu da koyup çırpmaya devam edelim.
- Un ,kabartma tozu vanilya, kakao ve nişastayı eleyip karışama ek edip karıştıralım. Çok az yağladığımız istediğiniz bir kalıba dökelim.
- 170 derecedeki fırında 35 dk pişirelim.
- Sosu için neskafe ve şekeri yarım çay bardağı sıcak su ile şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
- Üzerine sütümüzü döküp karıştıralım fırından çıkardığımız kekin birinci sıcaklığı çıkınca sosumuzu dökelim.
- Kek sıcak sos soğuk olacak.
- Sosumuzu döktükten soğuduktan sonra kalıbı karşıt çevirip ben benmari adabı eritilmiş çikolata döktüm. Sizler istediğiniz üzere süsleye bilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.