
Soslu Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 1 kg ıspanak
- 1 büyük soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 6 adet yufka
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
Soslu Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları yemeklik doğruyalım ve zeytin yağı ile kavuralım.
- Ispanakları yıkayıp doğrayalım ve soğanın üzerine ilave edip kavurmaya devam edelim.
- Ispanakla biraz kavrulduktan sonra tuz ,karabiber, pulbiber damak zevkinize göre ilave edin, iç harcımız hazır ,biraz soğumaya bırakalım.
- Sos malzemelerini bir kasede karıştıralım .
- Daha sonra yufkaları dörde bölüp hazırladığımız sostan yufkaya sürelim ve yufkanın geniş kısmını iç harçtan koyup rulo şeklinde saralım.
- Yuvarlayıp gül şekli verelim, yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp sürelim ve susam serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirelim afiyet olsun.????