Soslu Havuçlu Kek Tanımı İçin Materyaller
Kek için
- 4 adet orta uzunluk rendelenmiş havuç
- 3 yumurta
- 8 yemek kaşığı şeker
- 6 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yağ
- 1 paket vanilya
- 2 paket karartma tozu
- 1 orta uzunluk rendelenmiş havuç
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 1 orta uzunluk portakal
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağından biraz fazla su
- 5 kaşık şeker
Soslu Havuçlu Kek Tanımı Yapılışı
- 3 adet yumurtayı ve şekeri güzelce çırpın.
- Rendelenmiş havuçları, sütü ve yağı ekleyip tekrar karıştırın.
- Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın.
- Hazır olan harcı yağladığımız kalıba alıp dökelim ve evvelden ısıtılmış fırında 150°de pişirelim. Her fırının ayarı farklı olduğu için kekinizi denetim etmeyi unutmayın.
- Sosumuzu yapmak için bir tavaya havucu, nişastayı ve şekeri koyup karıştıralım.
- Sütümüzü ve suyumuzu ekleyip karıştıralım.
- Karıştırdıktan sonra orta ateşten bir tık kısık olacak formda ocağımızı açıp hafif pişirelim.
- Şimdi fokurdamayan sosumuza yıkadığımız portakalın kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkıp ekleyelim.
- Fokurdamaya başlayan sosu 3-4 dk pişirelim.
- Pişen kekimizi ve sosumuzu soğumaya bırakalım.
- Keklerimizi dilimledikten sonra sosumuzu ekleyelim.
- Süsleme için hindistan cevizi rendesi yada beyaz çikolata kullanabilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.