
Soslu Fırın Patates Tanımı İçin Gereçler
- 4 orta uzunluk patates
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kajun
- 1 dolu çay kaşığı tuz
Soslu Fırın Patates Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesler soyulur, yıkanıp elma dilimi üzere yada yuvarlak olarak kesilir.
- Sos materyalleri derin bir kasede yeterlice çırpılır.
- Üzerine patatesler ek edilir sos her yerine gelecek formda yeterlice karıştırılır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dökülüp yayılır. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirilir.