bilgisayarci
FD Üye

Soslu Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 2 adet elma
Soslu Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tam bir kış keki mutlaka denemelisiniz
- Toz şeker sıvı yap yoğurt ve vanilyalı krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Karışımdan 1 su bardağı ayırıyoruz ( dolu dolu olmasına gerek yok ).
- Kalan malzemeleri de ekleyerek tel çırpıcı ile karıştırıyoruz.
- Bu aşamada içine bir şeyler eklemek isterseniz ekleyebilirsiniz (ceviz fındık vs) ben yaban mersin’i ve tarçın ekledim.
- 25 cm’lik kalıba yada borcuma dökerek üzerine elma dilimlerini yerleştirin ve 180 derecede 35 dk pişirin. Not: İlk 30 dk fırının kapağını açmayın.
- Piştikten sonra fırının kapağını açarak sıcak soğuk dengesini sağlamaya çalışın ki kekiniz sönmesin.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra sosu her yerine gelecek şekilde dağıtın isterseniz tarçında ekleyebilirsiniz.
Soslu Elmalı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı