
Soslu Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı iki parmak eksik şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet kabukları soyulmuş elma
- Kuş üzümü
Soslu Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kabımıza yoğurt, şeker, sıvı yağ ve vanilyamızı alıp güzelce çırpalım ve bu sostan 1 su bardağı kadar ayıralım.
- Karıştırma kabımızda kalan harcımıza yumurtayı ekleyip çırpalım.
- Son olarak kabartma tozu ve unuda ekleyerek karışana kadar çırpma işlemine devam edelim.
- Kek harcımızı yağladığımız kalıbımıza dökelim üzerine kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğradığımız elmalarımızı dizelim.
- Kuş üzümü serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derce fırında 40-45 dakika pişirelim.
- Kekimizi fırından çıkartıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra ayırmış olduğumuz sosumuzu üzerine dökelim.
- Kekimizi sosunu çekebilmesi için dinlendirelim. Kekimiz servise hazır????????????.
Soslu Elmalı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı