iltasyazilim
FD Üye
Soslu Bulgur Topları Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ince bulgur
*2, 5 sıcak su
*6 tepeleme yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 yumurta
*Tuz
*Nane
*Kimyon
Sosu için;
*1 orta boy domates
*5 yemek kaşığı sıvı yağ
*Kırmızı toz biber
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*1, 5 su bardağı yoğurt isteğe göre
Soslu Bulgur Topları Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle bulguru sıcak suya koyup dinlenmeye bırakalım
*Yaklaşık 1520 dakika daha sonra üzerine yumurta ,un, salça, tuz ve baharatları koyup elimizle iyice yoğuralım ve bir tepsiye un serpiştirelim
*Bulgur harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp unladığımız tepsiye dizelim
*Bu şekilde harcımız bitene kadar devam edelim daha sonra tepsiyi bi sağa bir sola hafifçe sallayalım
*Bir tencereye yaklaşık 6 su bardağı su koyalım ve içerisine bir tatlı kaşığı tuz koyup kaynamaya bırakalım bu arada yaptığımız bulgur topları azıcık dinlenmiş olur kaynayan suyumuza bulgur toparımızı yavaşça koyalım
*Piştiğini suyun üzerine çıkmasından rahatça anlaya biliriz bizde o arada geniş bir tavaya domateslerimizin kabuğunu soyup yemeklik küçük küçük doğrayalım
*Üzerine yağ,kırmızı toz biber, yarım yemek kaşığı domates salçasını koyup sos gibi domatesler ölene kadar kavuralım ve tencerede kaynayan toplarımızı süzüp bu sosun içinde azıcık kavuralım
*Daha sonra servis tabağına alıp üzerine yoğurdu döküp tavanın dibinde kalan sosu da üzerine dökelim
*Veeeeee tabikisi afiyet bal şeker olsun yarasın hepinize????
*2 su bardağı ince bulgur
*2, 5 sıcak su
*6 tepeleme yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 yumurta
*Tuz
*Nane
*Kimyon
Sosu için;
*1 orta boy domates
*5 yemek kaşığı sıvı yağ
*Kırmızı toz biber
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*1, 5 su bardağı yoğurt isteğe göre
Soslu Bulgur Topları Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle bulguru sıcak suya koyup dinlenmeye bırakalım
*Yaklaşık 1520 dakika daha sonra üzerine yumurta ,un, salça, tuz ve baharatları koyup elimizle iyice yoğuralım ve bir tepsiye un serpiştirelim
*Bulgur harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp unladığımız tepsiye dizelim
*Bu şekilde harcımız bitene kadar devam edelim daha sonra tepsiyi bi sağa bir sola hafifçe sallayalım
*Bir tencereye yaklaşık 6 su bardağı su koyalım ve içerisine bir tatlı kaşığı tuz koyup kaynamaya bırakalım bu arada yaptığımız bulgur topları azıcık dinlenmiş olur kaynayan suyumuza bulgur toparımızı yavaşça koyalım
*Piştiğini suyun üzerine çıkmasından rahatça anlaya biliriz bizde o arada geniş bir tavaya domateslerimizin kabuğunu soyup yemeklik küçük küçük doğrayalım
*Üzerine yağ,kırmızı toz biber, yarım yemek kaşığı domates salçasını koyup sos gibi domatesler ölene kadar kavuralım ve tencerede kaynayan toplarımızı süzüp bu sosun içinde azıcık kavuralım
*Daha sonra servis tabağına alıp üzerine yoğurdu döküp tavanın dibinde kalan sosu da üzerine dökelim
*Veeeeee tabikisi afiyet bal şeker olsun yarasın hepinize????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.