teknolojiuzmani
FD Üye

Soslu Brokoli Haşlaması Tarifi İçin Malzemeler
- 300-400 gram brokoli
- 1 çay kaşığı tuz
- 4-5 adet sarımsak
- 1 adet limon
- 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
Soslu Brokoli Haşlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Brokoliyi yıkayıp, dallarından ayırıyoruz.
- Bir tencerenin yarısına kadar su koyuyoruz. Su kaynadıktan sonra içine brokoliyi koyuyoruz.
- 10-12 dk kadar haşlıyoruz.
- Haşlanan brokolileri bir süzgeç yardımıyla iyice süzüyoruz.
- Sos için, sarımsakları tuzla iyice dövüp bir kaseye alıyoruz.
- Daha sonra kaseye limon ve zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz.
- Süzülen brokolileri bir tabağa alıp üzerine sosu gezdiriyoruz. Afiyet olsun
.