
Soslu Biftek Tanımı İçin Gereçler
- 10 dilim biftek
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 adet orta uzunluk domates ya da 1 bardak kışlık domates sosu
- 15 adet arpacık soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 2 çay kaşığı tuz
Soslu Biftek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavaya az sıvı yağ koyarak kızdırın.
- Biftekleri gerili önlü mühürleyin.
- Düdüklü tencerenin tabanına biftekleri etinizin ölçüsüne nazaran düzgün bir formda dizin.
- Üzerine domates sosu, salça ve su karışımını ve baharatları yeterlice karıştırdıktan sonra döküp yayın.
- Arpacık soğan ve dörde kesilmiş sarımsakları ek edin.
- Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kaynama sesi duyduktan sonra kısık ateşe alın.
- 30 dk da etleriniz pişecektir.
- Yanında patates püresi ile servis edilir. Afiyet olsun.