Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Soslu Biftek

Soslu Biftek
0
59

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
soslu-biftek.jpg

Soslu Biftek Tanımı İçin Materyaller

  • 3 modül dana biftek
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek yemek nişasta
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz ,karabiber,pul biber

Soslu Biftek Tanımı Yapılışı

  1. Tavamıza sıvı yağ koyuyoruz yeterlice kızınca etleri yüksek ateşte mühürlüyoruz mühürlediğimiz etleri tabağa koyup kenara alıyoruz.
  2. Birebir tava içerisine tereyağını koyuyoruz.
  3. Büyük küp biçiminde böldüğümüz kuru soğan ve ortadan ikiye böldüğümüz sarmısakları ekleyip soteliyoruz .
  4. Daha sonra salçasını ek edip 1 dakika kadar daha kavuruyoruz ,minik minik doğradığımız domatesleri de ekleyip baharatlarını da ekliyoruz .
  5. 1 dakika kadar pişiriyoruz başka bi kapta su (2, 5 su bardağı) nişastayı karıştırıyoruz ve tavamıza döküyoruz .
  6. Güzelce karıştırıp sosların içine etleri koyup yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  7. Piştikten sonra etleri içinden çıkartıp sosu blenderdan geçiriyoruz.
  8. Daha sonra etleri tekrar sosun için e koyup 5 dakika kadar daha pişiriyoruz.
  9. Pişen etleri 15 dakika dinlerdirdikten sonra servis yapıyoruz afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,671Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt