
Soslu Biftek Tanımı İçin Materyaller
- 3 modül dana biftek
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek yemek nişasta
- 2,5 su bardağı sıcak su
- Tuz ,karabiber,pul biber
Soslu Biftek Tanımı Yapılışı
- Tavamıza sıvı yağ koyuyoruz yeterlice kızınca etleri yüksek ateşte mühürlüyoruz mühürlediğimiz etleri tabağa koyup kenara alıyoruz.
- Birebir tava içerisine tereyağını koyuyoruz.
- Büyük küp biçiminde böldüğümüz kuru soğan ve ortadan ikiye böldüğümüz sarmısakları ekleyip soteliyoruz .
- Daha sonra salçasını ek edip 1 dakika kadar daha kavuruyoruz ,minik minik doğradığımız domatesleri de ekleyip baharatlarını da ekliyoruz .
- 1 dakika kadar pişiriyoruz başka bi kapta su (2, 5 su bardağı) nişastayı karıştırıyoruz ve tavamıza döküyoruz .
- Güzelce karıştırıp sosların içine etleri koyup yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra etleri içinden çıkartıp sosu blenderdan geçiriyoruz.
- Daha sonra etleri tekrar sosun için e koyup 5 dakika kadar daha pişiriyoruz.
- Pişen etleri 15 dakika dinlerdirdikten sonra servis yapıyoruz afiyet olsun.