Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Soslu Biftek Tarifi

Soslu Biftek Tarifi
0
42

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
soslu-biftek-tarifi.jpg

Soslu Biftek Tanımı İçin Gereçler

  • 14 dilim biftek
  • 1 baş sarımsağın yarısı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1çay bardağı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber, tuz
  • 4 adet defne yaprağı
  • 1 büyük kapya biber
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Etin üstünü geçecek kadar su (Düdüklüde ise 2 su bardağı su)

Soslu Biftek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tavaya biraz sıvı yağı ve tereyağ koyarak kızdırın.
  2. Biftekleri gerili önlü mühürleyin. Renginin dönmesi kâfi. Düdüklü tencerenin tabanına hiçbir şey koymadan biftekleri dizin.
  3. Etleri kızardığımız yağlı tavaya sarımsak, 4 modüle kestiğimiz soğanı ve kaya biberini koyup soteleyin.
  4. Üzerine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  5. Akabinde bir su bardağı kadar suyunu ekleyip kaynatın.
  6. Sosu etlerim üzerine döküp tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyin.
  7. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın 10-15dk etler pişecektir.
  8. Yumuşayan etleri sosun içerisinden alıp derin bir tavaya koyun.
  9. Sosun içinden soğanı ve sarımsağı çıkartın.
  10. 1 yemek kaşığı nişastayı su ile açın sosa ek edip karıştırın.
  11. Nişasta ile bağladığımız sosu tavadaki etlerim üzerine dökün. Sosun içinde 10dk daha pişsin.Afiyet olsun❤️.
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt