nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Soslar Inanılmaz Tarifi İçin Malzemeler
*15 kilo Bursa domatesi
*8 kilo kapya biber
*1 kilo çin biberi (yeşil yada kırmızı ayrım etmez ben yeşil yaptım )
*750 gram sarımsak
*Yarım su bardağından azıcık daha artı kimyon
*Yarım su bardağı karabiber
*Bir avuç kırmızı pul biber
*Tuzlu
*2 su bardağı zeytinyağı
*3 yemek kaşığı sirke
Soslar Fantastik Tarifi Yapılışı Domatesleri, çekirdekleri çıkarılmış kapya biberleri, cin biberi ve sarımsakları çekip büyük bir tencereye koyuyoruz Bahçem olmadığı için evimde ocağın üzerinde yaptım oda üç, üç buçuk saate tekamül etti az daha Önce biraz sulanacak sonra koyulaşacaktır Kesintisiz karıştırın dibine tutma ihtimali yüksek Tuzunu atalım( tat alma tadınıza kadar tuzunu ayarlayın)Ocaktan almadan on beş dakika önce baharatlarını atıp yağını döküyoruz Ocaktan aldıktan sonra sirkesini koyuyoruz Kavanozlara alıp ağızlarını sımsıkı kapatıp ters çevirip koyuyoruz tat oldu denemenizi tavsiye ederim Acısı bana kadar iyiydi Ne çok ağız yakacağız değin acı nede hissettirmeyecek değin acısız Siz daha acılı severseniz pul biberi artı atın Acısız severseniz azaltın Benim yirmi şişe sosum çıktı Sizinde verimli olur inşallah Hepinize bal şeker olsun diyeceğim lakin dikkat acı Sıhhat olsun)))
*
*
*15 kilo Bursa domatesi
*8 kilo kapya biber
*1 kilo çin biberi (yeşil yada kırmızı ayrım etmez ben yeşil yaptım )
*750 gram sarımsak
*Yarım su bardağından azıcık daha artı kimyon
*Yarım su bardağı karabiber
*Bir avuç kırmızı pul biber
*Tuzlu
*2 su bardağı zeytinyağı
*3 yemek kaşığı sirke
Soslar Fantastik Tarifi Yapılışı Domatesleri, çekirdekleri çıkarılmış kapya biberleri, cin biberi ve sarımsakları çekip büyük bir tencereye koyuyoruz Bahçem olmadığı için evimde ocağın üzerinde yaptım oda üç, üç buçuk saate tekamül etti az daha Önce biraz sulanacak sonra koyulaşacaktır Kesintisiz karıştırın dibine tutma ihtimali yüksek Tuzunu atalım( tat alma tadınıza kadar tuzunu ayarlayın)Ocaktan almadan on beş dakika önce baharatlarını atıp yağını döküyoruz Ocaktan aldıktan sonra sirkesini koyuyoruz Kavanozlara alıp ağızlarını sımsıkı kapatıp ters çevirip koyuyoruz tat oldu denemenizi tavsiye ederim Acısı bana kadar iyiydi Ne çok ağız yakacağız değin acı nede hissettirmeyecek değin acısız Siz daha acılı severseniz pul biberi artı atın Acısız severseniz azaltın Benim yirmi şişe sosum çıktı Sizinde verimli olur inşallah Hepinize bal şeker olsun diyeceğim lakin dikkat acı Sıhhat olsun)))
*
*
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.