iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
Krep hamuru:
2 bardak un
2 bardak süt
2 yumurta
½ paket kabartma tozu
Sıvıyağ
Beşamel sos:
80 grtereyağı(4 yemek kaşığı)
4 yemek kaşığı tepeleme un
4 su bardağı süt
150 grkaşar peyniri rendesi
Muskat
Tuzkarabiber
İç harcı için:
1 paket sosis
23 adet çarliston biber
1 silme yemek kaşığı domates salçası
1 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Kekik
Krep malzemelerini bir kasede karıştırıp boza kıvamına getirinTeflon tavayı kızdırıp çok az sıvıyağ dökünKarışımdan kepçeyle alıp tavaya yayınKrepleri arkalı önlü pişirin
İç malzeme için ayrı bir tavada tereyağını eritinİnce doğradığınız sosisleri ve biberleri atıp biraz kızartınDomates salçasını suda biraz açın ve sosislere ilave edin10 dakika pişirin
Harç ılınırken beşamel sos için,tereyağını bir tencerede eritinunu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurunSütü ilave edip,sos kaynayana ve kalınlaşana kadar karıştırınTuz,karabiber ve muskatla tatlandırınEn son peyniri ekleyip erimesini sağlayın
Krebi bütün olarak fırına dayanıklı bir tepsiye koyunÜzerine sosisli harcı ve çok az beşamel sosundan yayınTekrar bir krep koyunHarcınız bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın Son krebi en üste koyduktan sonra kalan sosu üzerine dökünYanlarından akmasını sağlayın
10 dakika fırında pişirin ve sıcak olarak servis edin
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Krep hamuru:
2 bardak un
2 bardak süt
2 yumurta
½ paket kabartma tozu
Sıvıyağ
Beşamel sos:
80 grtereyağı(4 yemek kaşığı)
4 yemek kaşığı tepeleme un
4 su bardağı süt
150 grkaşar peyniri rendesi
Muskat
Tuzkarabiber
İç harcı için:
1 paket sosis
23 adet çarliston biber
1 silme yemek kaşığı domates salçası
1 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Kekik
Krep malzemelerini bir kasede karıştırıp boza kıvamına getirinTeflon tavayı kızdırıp çok az sıvıyağ dökünKarışımdan kepçeyle alıp tavaya yayınKrepleri arkalı önlü pişirin
İç malzeme için ayrı bir tavada tereyağını eritinİnce doğradığınız sosisleri ve biberleri atıp biraz kızartınDomates salçasını suda biraz açın ve sosislere ilave edin10 dakika pişirin
Harç ılınırken beşamel sos için,tereyağını bir tencerede eritinunu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurunSütü ilave edip,sos kaynayana ve kalınlaşana kadar karıştırınTuz,karabiber ve muskatla tatlandırınEn son peyniri ekleyip erimesini sağlayın
Krebi bütün olarak fırına dayanıklı bir tepsiye koyunÜzerine sosisli harcı ve çok az beşamel sosundan yayınTekrar bir krep koyunHarcınız bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın Son krebi en üste koyduktan sonra kalan sosu üzerine dökünYanlarından akmasını sağlayın
10 dakika fırında pişirin ve sıcak olarak servis edin
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız