
Sonbahar Böreği (Denemeyen Pişman Olur Harika Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
- 5 su bardağı rendelenmiş balkbağı
- 4,5 yemek kaşığı şeker
- 2,5 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- 2 yemek kaşığı sulu yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sulu yoğurt
Sonbahar Böreği (Denemeyen Pişman Olur Harika Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle balkabağımızı rendeleyelim.
- Peşinden cevizleri ayıklayıp iri taneli kıyalım.
- Daha sonra derin bir kaba, balkabağını cevizi ve şekeri ilave edip karıştıralım.
- Ardından sos malzemelerini de uygun bir kaba ekleyip karıştıralım.
- Fırın kabımızın en altını yağlayalım üstüne bir adet yufkayı serip üzerine sostan döküp fırçayla iyice yayalım.
- İkinci yufkayı da serip onu da soslayıp üzerine iç harcımızın yarısını ekleyelim ve her yerine yayalım.
- Tekrar iki kat yufka çıkalım ve son harcı da ekleyip en üstüne de iki kat yufka çıkalım. (yufkaların aralarına mutlaka sostan sürelim her katına).
- En son yoğurtlu yumurta sarımızdan sürüp önceden ısıttığımız 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra dilimleyip soğuk servis edelim afiyet olsun ????????????.
Üzerine susam da ekleyebilirsiniz.
Fırında altı pişmezse fırını alt ayarına getirip altını istediğiniz kıvam da pişirebilirsiniz.
Sıcakta servis edebilirsiniz ama soğuk daha lezzetli oluyor
Şeker miktarınızı kabağınızın tatlılığına göre bir miktar değiştirebilirsiniz.
Sonbahar Böreği (Denemeyen Pişman Olur Harika Bir Lezzet) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı