Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Somun Ekmeği

Somun Ekmeği
0
44

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Somun Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler


Su bardağı 200 ml
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya(yada 1/2 (yarım) yaş maya)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 su bardağı ve 2 yemek kaşığı un (önce 4 şu bardağı ekleyin sonra kıvama nazaran 2 yemek kaşığı ekleyin)
Üzeri için
  • Biraz yoğurda biraz şu ekleyip karıştırın
  • (1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı su)

Somun Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Unu yoğurma kabına alın.
  2. Yoğurdu ve tuzu ekleyin.
  3. Bir kaba suyu, mayayı, şekeri ekleyip karıştırın.
  4. Una ek edip yumuşak bir hamur yeterlice yoğurun.
  5. Üzeri kapalı yaklaşık 60 dak. Sıcak ortamda mayalandırın.
  6. Tezgahı biraz unlayıp hamuru iki beze yapın.
  7. Elinizle açıp yukardan başlayıp parmak uçlarınızla içe katlayın.
  8. Uçlarını yapıştırarak kapatıp iki kenarını ileri geri yapıp hafif inceltip somun biçimini verin. (kapalı yeri aşağıya gelsin)
  9. Üzeri kapalı 20-25 dak. Dinlendirin.
  10. Üzerine yoğurt karışımı sürüp yanlamasına derin çizik atın.
  11. Fırının köşesine küçük kabla su koyun (altına değil yoksa pişmez)
  12. Isıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Somun Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Somun Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler 1 yemek kaşığı instant maya1 yemek kaşığı silme tuz2 yemek kaşığı toz şeker1 bardak ılık süt1 bardak ılık suAldığı kadar un (Yumuşak hamur olacak yaklaşık 4 su bardağı kadar️ kontrollü) Somun Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Un hariç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Fırından Çıkma Somun Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler 1,5 su bardağı ılık su2 yemek kaşığı yoğurt1 tatlı kaşığı şeker2 tatlı kaşığı tuzYarım yaş maya3,5-4 su bardağı un Üzeri için; Su Bardak ölçüm 220ml Fırından Çıkma Somun Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Un hariç tüm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Küçük Somun Ekmeği Tanımı İçin Materyaller 6 su bardağı un2 su bardağı ılık suYarım paket yaş maya1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz2 yemek kaşığı sıvı yağ Üzeri için : 1 tatlı kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı su Küçük Somun Ekmeği Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Uygun bir kaba maya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Minik Somun Ekmeği Tanımı İçin Gereçler 4 su bardağı un (250 ml bardak ölçüm)1,5 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı tuz1 tane kesme şeker1 tane yaş maya Minik Somun Ekmeği Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Un hariç öbür materyalleri yoğurma kabına alın unu denetimli ekleyerek yoğurun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Glutensiz Somun Ekmeği Tanımı İçin Gereçler Hamur için; 300ml(1, 5 su bardağı)ılık su20 ml (2 yemek kaşığı)sıvı yağ Üzeri için 20 ml (2 yemek kaşığı)sıvı yağ Glutensiz Somun Ekmeği Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için evvelden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt