elektronikci
FD Üye
Somon Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 8 su bardağı un
- 4 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya
- 5 adet kesme şeker
- Tuz
Somon Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamurumuzu yumuşak ele yapışan bir hamur yapıyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz .
- Mayalanmış hamurdan mandalinadan biraz büyük bezeler alarak elimizle açıp kenarından rulo yaparak pişirme tepsisine alıyoruz .
- Hepsini ve orda 40 dk ağzı kaplı tekrar mayalanmaya bırakıyoruz .
- Önceden ısıtılmış fırında ilk olarak 220 derece daha sonra 250 derecede pişiriyoruz sıcak sıcak servis yapıyoruz afiyet şifa olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.