Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Soğuk taze kabak çorbası nasıl yapılır? Taze kabak çorbasının püf noktaları

Soğuk taze kabak çorbası nasıl yapılır? Taze kabak çorbasının püf noktaları
0
53

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
pratik_kabak_corbasi_tarifi_1546585462_6317.jpg

En sağlıklı sebzeleri arasında olan kabak ile lezzetli bir çorba hazırlamaya ne dersiniz? Hem besleyici hem de doyurucu olan kabak çorbasını çocuklarınıza da rahatlıkla içirebilirsiniz. Yapımı oldukça basit olan kabak çorbasının tarifi haberimizde.

Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir oldukça zengin olan yeşil kabağı sadece ana yemeklerde değil çorba olarak da sofralara getirebilirsiniz. Zayıflamaya da yardımcı olan kabak çorbasının tarifini mutlaka denemelisiniz. Biz de soğuk çorba alternatifleri arayanlar için harika bir tarif hazırladık: kabaklı soğuk çorba! Besleyici, ferah ve hafif bir tarif olan soğuk kabak çorbasını denemek için illa diyette olmanıza da gerek yok! Yaz sofralarında, ana yemek öncesi mükemmel bir başlangıç olacaktır. Peki ama Taze kabak çorbası yoğurtlu naneli nasıl yapılır? Yarışmacıların yemeği yaparken zorlanacağı iddia edildi. 
  • Kabağın genelde zeytinyağlı yemeklerini ya da mücverini çok sık tüketiriz ancak çiğ olarak da çok lezzetli olduğunu biliyor muydunuz? Salatalardan, pilavlara, makarnalardan, kızartmalara kadar neredeyse her yemek türünde kabağı kullanabilirsiniz. Et tüketmeyi çok sevmeyenler ya da vejetaryen olanlar için de çok besleyici bir alternatiftir.
1Y30G_1629552148_0384.jpg

KABAK ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

2 adet yeşil kabak
2 yemek kaşığı un 
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı süt
4 su bardağı su
Bir tutam dereotu
Tuz, pul biber, karabiber, nane

3z0hv_1546585639_5529.jpeg

YAPILIŞI

Derin bir tencerenin içerisinde yağları güzelce kavurun. Ardından unu ilave ederek kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurun.

Çırpma teliyle karıştırırken sütü de ilave edin. Biraz karıştırdıktan sonra suyu koyup kaynayana kadar bekleyin.

Kaynamaya başlayınca, kabuklarını soyup doğradığınız kabakları ilave edip kabaklar yumuşayana kadar pişirin.

Pişen kabakları blenderdan geçirip, baharatları ve dereotunu ekleyin.

Kıvamı koyu olursa, suyla ayarlayıp pişirin. 

Afiyet olsun...


 
858,536Konular
981,826Mesajlar
32,339Kullanıcılar
ryzegrxod1Son üye
Üst Alt