
Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 3 su bardağı süt
- 1 paket krema
- 1 paket kremşanti
- 1 paket vanilya
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- Alman irmiği türk irmiğine nazaran yapı olarak daha ince o yüzden 4 yemek kaşığı türk irmiği 3 yemek kaşığı kullanın
- 250 gram ceviz içi
Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbetini hazırlıyoruz bunun için şekeri ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynadıktan sonra sütü ekleyip iki taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz.
- Ayrı yerde kremşanti çiğ krema ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
- İlk sıcağı çıkan sütlü şerbete ek edip soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
- Daha sonra farklı tencerede kaymağını hazırlamak için irmiği sütü tencereye alıp yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıp kenara soğumaya bırakıyoruz.
- Ayrı yerde tavaya tereyağını alıp eridikten sonra saydamlaşmasını bekliyoruz ve üzerindeki beyaz köpüğü büsbütün ayırıp sade yağ haline getirip sıvı yağ ek ediyoruz.
- Diğer tarafta baklava yufkalarını yaptığımız tepsinin boyutunda kesip her katını yağlamak kaidesi ile 20 kat döşüyoruz.
- Kaymağın tamamını üzerine yayıp burası çok değerli cevizleri elimizle ufalıyoruz ve öbür 20 katı tıpkı halde yapıp dilediğiniz büyüklükte karelere kesip üzerine yağın geri kalanını herdilimi ıslatıcak formda serpiyoruz.
- Önce 180 derecede kızartıp 15 dk sonra 140 a alıp altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra soğuk sütlü şerbeti ekliyoruz. Servis etmeden evvel kakao serpip servis edilir. Afiyet olsun.