
Soğuk Baklava Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket baklavalık yufka
- 250 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Kâfi ölçüde fındık
- 4 su bardağı süt
- 1 paket sıvı krema
- 1 paket krem şanti
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nesquik
Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbeti için; süt ,şeker ve vanilya uygun bu tencereye alınarak şeker eriyene kadar ısıtılır.
- Farklı bir kapta krema ve krem şanti karıştırılır.
- Sütümüz soğuduktan sonra kremalı karışımı ekleyelim ve düzgünce karıştıralım buzdolabında bekletelim.
- Margarin ve sıvı yağı tavaya alalım ve eriyelim. Ve soğuması için bekletelim.
- Sonrasında tepsimizi yağlayalım.
- Baklava yufkalarını 2şer tepsimize alalım ve her 2 katta bir yağlayalım.
- Ortasına çekilmiş fındığımızı yayalım.
- Tekrar kalan yufkalarımızı tıpkı formda 2 er alıp yağlamaya devam edelim.
- Bütün yufkalar bitince kare dilimleyelim ve kalan yağ ile baklavamızı yağlayalım.
- 180 derece fırında baklavamızı kızarana kadar pişirelim.
- Kızaran baklavayı fırından alıp soğumaya bırakalım.
- Güzelce soğuduktan sonra şerbetimizi dökelim.
- Şerbetini yeterlice çekmesi için dinlendirelim.
- Üzerini çay süzeği yardımı ile nesquikle kaplayalım.
Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı