Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Soğuk Baklava Tadında Güllaç

Hoş geldin! oguven018 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Soğuk Baklava Tadında Güllaç
0
106

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Soğuk Baklava Tadında Güllaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet güllaç yaprağı
  • 2 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket toz krem şanti
  • 3 paket vanilin
  • 1 paket sıvı krema (yarı çırpılmış)
  • 100 gram fındık
  • 100 gram badem
  • 100 gram ceviz
  • 2 paket bitter çikolata
Süslemek için:
  • 1 tutam toz antep fıstığı
  • 1 tutam hindistan cevizi
  • 1 tutam nar taneleri

Soğuk Baklava Tadında Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Sütü büyük bir tencerede kaynama noktasına gelmeden, yalnızca ısıtın ve ocaktan alın.
  2. Sütün içine evvel şekeri koyup eriyene kadar çırpın.
  3. Ilık duruma gelen şekerli süte toz krem şantiyi çırparak azar azar yedirin, son olarak 2 vanilini ekleyip şerbeti hazır hale getirin.
  4. Ceviz ve fındıkları ocakta hafif renk alıp, kokusu çıkana kadar kavurun ve robottan çekip kenarda bekletin.
  5. Güllaç yapraklarının, şerbetin tamamının sığabileceği bir tepsinin tabanına kepçeyle şerbet koyun ve birinci 2-3 güllaç yaprağını üstlerinden şerbet vererek tepsiye yerleştirin.
  6. Bu etapta güllaç yapraklarını tepsiye sığdırmak için elinizle kırabilirsiniz.
  7. İlk 2-3 katın akabinde ceviz, fındık karışımını serpiştirip öteki katlara gecin, tek bir kat halinde de yapabilirsiniz.
  8. Kalan güllaç yapraklarını yeniden şerbetleyerek tepsiye yerleştirin,üzerini kepçeyle hafif bastırıp düzleyin.
  9. Tepsiyi buzdolabına kaldırın ve 4-8 saat ortası dinlendirin.
  10. Güllaç yapraklarında kuru yer kalmadığına emin olun.
  11. Şerbetiniz artarsa buzdolabında servis ederken kullanmak için saklayabilirsiniz, yada benim yaptığım üzere sıvı kremayı, 1 vanillin ile yarı çırparak dökebilirsiniz.
  12. Güllacın üzerinde kullanacağınız çikolataları da birebir vakitte derin dondurucuda bekletin.
  13. Servis etmeden evvel çikolataları ufak kesimlere kırıp mutfak robotundan çekip, iri taneli toz haline getirin.
  14. Çikolatayı güllacın üzerine serpmeden tatlıyı dilimleyin, üzerini çikolata ile kaplayın (ben unuttum maalesef o yüzden hal bozukluğu oluyor) her dilimi dilerseniz fındık, fıstık ve nar taneleri ile süsleyip servis edin.
Afiyet olsun.

Soğuk Baklava Tadında Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Soğuk Baklava Tadında Güllaç Tanımı İçin Malzemeler 12 adet güllaç yaprağı2 su bardağı şeker200 gram fıstık2 paket çikolata Süslemek için: ÇilekAntep fıstığı Soğuk Baklava Tadında Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Sütü ve şekeri tencereye alıp kaynama noktasına gelmeden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
Kremalı Güllaç Sürpriz Materyalli Tanımı İçin Malzemeler 300 gram güllaç yaprağı ( 11-12 adet )2 litre süt2,5 su bardağı toz şeker1 paket krema1 su bardağı ceviz içi Süsleme için ; ÇilekToz fıstıkKakao (Sürpriz malzeme) 1 su bardağı ölçümüz 200 ml dir Kremalı Güllaç Sürpriz Materyalli Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Malzemeler; 300400 gr taze kaymak 1012 adet güllaç yaprağı 1,5 kg süt 1 çay bardağı gülsuyu Şurup İçin; 2 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su Üzeri için; 1 adet nar 6 yemek kaşığı ince çekilmiş şamfıstığı ya da ceviz Yapılışı: Sütü tencereye Koyup gül suyunu ilave edin ve kaynatın Ocaktan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Güllaç Tarifleri, Güllaç Nasil Yapılır?, Tepside Meyveli Güllaç Tarifi Malzemeler 67 adet güllaç yaprağı Bir buçuk litre süt Bir buçuk su bardağı tozşeker 1 su bardağı iri dövülmüş antepfıstığı 250 gram çilek 1 adet muz 2 adet kivi Üzerine: File antepfıstığı, çilek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Cevizli Güllaç Cevizli Güllaç Sütü toz şekerle birlikte kaynatıp, soğumaya bırakalım Süt ılınınca, istediğimiz dek gül suyu ya da vanilya ekleyerek, tamamen karıştıralımCevizli Güllaç Malzemeler 1 paket güllaç (12 veya 14 yaprak), 2,5 litre süt, 600 gram toz şeker, 200 gram ceviz, İsteğe...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
858,556Konular
982,094Mesajlar
32,747Kullanıcılar
oguven018Son üye
Üst Alt