Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Soğuduğundada Çıtırlığını Kaybetmeyen Börek

Soğuduğundada Çıtırlığını Kaybetmeyen Börek
0
28

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
sogudugunda-da-citirligini-kaybetmeyen-borek.jpg

Soğuduğundada Çıtırlığını Kaybetmeyen Börek Tanımı İçin Materyaller


Çıtır börek için;
  • 4 yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı elma yahut üzüm sirkesi
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1.5 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Arta kalan sıvı yağ

Soğuduğundada Çıtırlığını Kaybetmeyen Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Un, sıvı yağ, sirke ve tuzu bir kaba alıp karıştıralım.
  2. 1 yufkayı düz bir yere serip üzerine hazırladığımız harcın yarısını döküp fırça ile her yerine yayalım.
  3. Akabinde diğer yufkayı dikkatlice üzerine eşit bir biçimde serelim ve 8 üçgen modüle bölelim. Parçalarımızın sivri olamayan büyük olan kısmına içi için zevke göre hazırlanan iç harcı dökerek börekleri saralım. Ben peynirli kaşarlı bir iç hazırlamıştım.
  4. Tıpkı işlemi geride kalan 2 yufka içinde yapalım. Toplam 16 adet olan börek 8-9 kişiye rahatlıkla yetiyor ve çok doyurucu oluyor.
  5. Kalan yağlı sosu üzerine sürüp haşhaş serpiştirdim.
  6. Evvelden ısıtılmış 160 derecelik fırında 30-40 dk da pişmektedir. Dilerseniz görünüm açısından böreğin orta kısmını bıçak ile çizikler atabilirsiniz♥️✨ Afiyet olsun????
Soğuduğundada Çıtırlığını Kaybetmeyen Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt