
Soğuduğundada Çıtırlığını Kaybetmeyen Börek Tanımı İçin Materyaller
Çıtır börek için;
- 4 yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı elma yahut üzüm sirkesi
- 4 yemek kaşığı un
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- Arta kalan sıvı yağ
Soğuduğundada Çıtırlığını Kaybetmeyen Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un, sıvı yağ, sirke ve tuzu bir kaba alıp karıştıralım.
- 1 yufkayı düz bir yere serip üzerine hazırladığımız harcın yarısını döküp fırça ile her yerine yayalım.
- Akabinde diğer yufkayı dikkatlice üzerine eşit bir biçimde serelim ve 8 üçgen modüle bölelim. Parçalarımızın sivri olamayan büyük olan kısmına içi için zevke göre hazırlanan iç harcı dökerek börekleri saralım. Ben peynirli kaşarlı bir iç hazırlamıştım.
- Tıpkı işlemi geride kalan 2 yufka içinde yapalım. Toplam 16 adet olan börek 8-9 kişiye rahatlıkla yetiyor ve çok doyurucu oluyor.
- Kalan yağlı sosu üzerine sürüp haşhaş serpiştirdim.
- Evvelden ısıtılmış 160 derecelik fırında 30-40 dk da pişmektedir. Dilerseniz görünüm açısından böreğin orta kısmını bıçak ile çizikler atabilirsiniz
Afiyet olsun????