iltasyazilim
FD Üye
Soğanlı Ve Yoğurtlu Erişte Çorbası (Yumurtasız) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağından biraz fazla erişte
*1, 5 litre kaynamış su
*500 gr yoğurt
*2 tepeleme yemek kaşığı un
*2 tatlı kaşığı tuz
*2 su bardağı su (Sonradan eklemek için)
*2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
*1 adet soğan (İncecik küp küp doğranmış)
*1 5 yemek kaşığı salça
*2 tepeleme tatlı kaşığı nane
*Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Soğanlı Ve Yoğurtlu Erişte Çorbası (Yumurtasız) Tarifi Yapılışı Öncelikle 1, 5 litre suyumuzu kaynatalım Erişteleri içine dahil edelim ve pişirmeye bırakalım Bu arada ayrı bir kapta yoğurt ve unu iyice çırpalım Eriştelerin çok fazla yumuşamadan 12 kepçe kaşığıyla kaynayan sudan alıp yoğurda ekleyelim ve hızlıca çırpalım Böylelikle ılınmış olan yoğurtun karışımımızı kaynayan tenceremize boşaltalım Tuzumuzu ilave edip 12 kez karıştıralım Eriştenin suyu kaynayıp buharlaştığı için 2 bardak su daha ilave edebilirsiniz
En son sos tenceresinde tereyağımızı soğanla birlikte kavuralım Salçayı ve baharatları ekleyelim Baharatların kokusu çıkıp soğanlar karemelize olduğunda sosumuzu kaynayan yoğurtlu erişte çorbamıza boşaltalım ve karıştıralım Tenceremizin kapağını örtüp ocağı kapatalım 510 dakika sonra olan çorbamız servise hazırdır
Afiyet olsun
*1 su bardağından biraz fazla erişte
*1, 5 litre kaynamış su
*500 gr yoğurt
*2 tepeleme yemek kaşığı un
*2 tatlı kaşığı tuz
*2 su bardağı su (Sonradan eklemek için)
*2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
*1 adet soğan (İncecik küp küp doğranmış)
*1 5 yemek kaşığı salça
*2 tepeleme tatlı kaşığı nane
*Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Soğanlı Ve Yoğurtlu Erişte Çorbası (Yumurtasız) Tarifi Yapılışı Öncelikle 1, 5 litre suyumuzu kaynatalım Erişteleri içine dahil edelim ve pişirmeye bırakalım Bu arada ayrı bir kapta yoğurt ve unu iyice çırpalım Eriştelerin çok fazla yumuşamadan 12 kepçe kaşığıyla kaynayan sudan alıp yoğurda ekleyelim ve hızlıca çırpalım Böylelikle ılınmış olan yoğurtun karışımımızı kaynayan tenceremize boşaltalım Tuzumuzu ilave edip 12 kez karıştıralım Eriştenin suyu kaynayıp buharlaştığı için 2 bardak su daha ilave edebilirsiniz
En son sos tenceresinde tereyağımızı soğanla birlikte kavuralım Salçayı ve baharatları ekleyelim Baharatların kokusu çıkıp soğanlar karemelize olduğunda sosumuzu kaynayan yoğurtlu erişte çorbamıza boşaltalım ve karıştıralım Tenceremizin kapağını örtüp ocağı kapatalım 510 dakika sonra olan çorbamız servise hazırdır
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.