Soğanlı Mücver Tanımı İçin Gereçler
- 5 tane orta uzunluk soğan
- 2 tane orta uzunluk patates
- 2 tane yumurta
- 1 demet maydanoz
- 4 yemek kaşığı un
- Tuz, karabiber ,pul biber ,nane
- Soğanların acılığının gitmesi için tuzlu su
- Sıvı yağ
Soğanlı Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Selamün aleyküm arkadaşlar.
- Öncelikle soğanları ince bir biçimde kesip acılığının gitmesi için tuzlu suda bekletin.
- On dakika beklettikten sonra suyunu sıkıp öteki bir kaba bırakın.
- Sonra patatesleri soyup rendeleyin ve soğanların içine bırakın ve geri kalan bütün gereçleri ek edip yeterlice karıştırın.
- Akabinde bir tavaya sıvı yağ bırakın kızarsın.
- Küçük bir kaseye kaşıkla karışım dan koyup biraz sıkın ve kızaran yağa bırakın.
- Artlı önlü kızartın ve servis yapın. Şimdiden size afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.