iltasyazilim
FD Üye
Soğanın tadını bilmeyen biri olarak böyle bir konu atacağım aklımın ucundan geçmezdi arkadaşlar
Kokusundan dolayı öyle çoğumuzun yanaşmadığı soğan, kanseri önlemede yardımcı
Binlerce yıldan beri soğan ve sarımsak az daha bütün yemeklere katılan şifa verici birer sebze olarak kullanılılıyor Salatadan tutun, her çeşit pişirme biçiminde soğan yemeklerimizden eksik edilmiyor
Bilimsel olarak ispatlanmış bir gerçek de, soğanın içindeki cystein maddesinin eczanelerde kaslı bir balgam sökücü olarak satılan ve doktorlar tarafından reçete edilen mentopin ve asist gibi ilaçların ana maddesi ile aynıdır Vücudumuzda üretilen fazla dinç bir antioksidan olan GLUTATYON'un üretimi için soğanın içinde bulunan cystein maddesinin soğan veya sarımsak yiyerek alınması gerekiyor Fazla kuvvetli bir antioksidan olan glutatyon, çoğu hastalığın sebebi sanılan bağımsızlık radikalleri hücreli içinde nötralize etmektedir
Dünyanın her yerinde soğuk algınlığında, bronşitte ortaya çıkan öksürüğün giderilmesinde soğan, şifa verici olarak yeniyor çok eskiden beri üşütme, öksürük ve bronşit durumda ezilen bir soğana bir miktar su ve tatlandırıcı olarak da az miktarda bal katılarak hap olarak kullanılıyor Keza böcek sokmalarında oluşan şişliklerin üzerine taze kesik soğan dilimleri konması halinde, şişliğin giderilmesinde muavin oluyor Keza uyku düzenleyici olduğuna da inanılmaktadır
Soğanın 100 gramında bulunan maddeler:
Kalori değeri
Kuru soğan taze soğan : 36 kalori 23 kalori
Protein (gr) : 13 gr
Yağ (gr) : 03 gr
Karbonhidrat : 81 gr
Su : 89 gr
Posa : 2 gr
Potasyum : 157 mg
Kalsiyum : 27 mg
Vitamin C : 10 mg
Folik asit : 54 mg
Vitamin : 03 mg
Yürekdamar hastalıklarını önlemede asistan
Her nefes aldığımızda ciğerlerimize yarım litre hava dolar Bunun %207'si oksijendir Oksijen alyuvarlarımıza bağlanır ve kalbe gider Kalp, bu oksijenli kanı bütün hücrelere pompalar Oksijen, hücredeki şekeri yakarak hayat enerjisinin üretimi sağlar Bu operasyon sırasında oksijen moleküllerinin %15'i değişime uğrar ve beden için çok zararlı ayla kazanç Biz bunlara bağımsızlık radikaller diyoruz Bu özgür radikaller, her türlü hastalığın ve de bilhassa de kalpdamar hastalıklarının ve kanser çeşitlerinin sebebi sayılıyor Vücudumuzda bunları zararsız hale getiren enzim sistemi vardır Kişinin bu enzim sistemi ne dek güçlü ise ömrü de öyle uzun oluyor Bağımsızlık radikalleri zararsız hale getiren maddelere antioksidan diyoruz Soğanın içindeki Quercetin adı bahşedilen fazla güçlü bir antioksidan vardır
Finlandiya'da uzun süredir yapılan bir bilimsel araştırmada; Quercetin'i içeren soğan ve elmayı daha fazla bitiren kişilerde yürekdamar hastalıkları ve kanser vefat oranları daha düşük bulundu Damar sertliği dolayısıyla kalpdamar hastalıklarına neden olan kötü huylu kolesterol (LDL), bağımsızlık radikaller tarafından okside olmadan damar çeperine yapışmıyor Soğandaki Quercetin maddesi kolesterolün okside olup damar çeperine yapışmasına engellenmesinde muavin oluyor
Vücutta hücreli içinde üretilen ve Glutatyon adı verilen antioksidanın üretimi için soğan ve sarımsakta bulunan Cystein maddesinin bu yiyeceklerle vücuda girmesi gerekiyor Bu kuvvetli antioksidan, kanserin önlenmesine yardımcı olmaktadır Soğan ve sarımsak, Akdeniz besin tarzında fazla tüketilmektedir
Sigaranın niçin olduğu idrar kesesi kanserinin önlenmesinde yardımcı olur
İdrar kesesi kanserinin esas sebeplerinden biri sigara tüketimidir Soğanın içerdiği Quercetin maddesi değişime uğrayarak kesenin iç derisini kanserden koruyucu bir etki yapmaktadır İdrar kesesinde kansere neden olan zehirli maddeler değişime uğramış Quercetin maddesi kadar emilerek kanser oluşumunu geciktirmekte ya da engellemektedir Sigara içenlerin kanserden korunmaları için soğanı ve elmayı ahenkli şekilde tüketmeleri tavsiye edilir
Nasıl tüketilmelidir?
Her değişiklik pişirme şeklinde yemeklere katılan soğanın faydası vardır Pişirilmeden ham ve taze olarak tüketilen soğan çok daha şifa vericidir
Ne değin tüketilmelidir?
Haftada 34 defa yenen ½ soğan kalpdamar hastalıklarından ve kanserden korunmada asistan olur *
Kokusundan dolayı öyle çoğumuzun yanaşmadığı soğan, kanseri önlemede yardımcı
Binlerce yıldan beri soğan ve sarımsak az daha bütün yemeklere katılan şifa verici birer sebze olarak kullanılılıyor Salatadan tutun, her çeşit pişirme biçiminde soğan yemeklerimizden eksik edilmiyor
Bilimsel olarak ispatlanmış bir gerçek de, soğanın içindeki cystein maddesinin eczanelerde kaslı bir balgam sökücü olarak satılan ve doktorlar tarafından reçete edilen mentopin ve asist gibi ilaçların ana maddesi ile aynıdır Vücudumuzda üretilen fazla dinç bir antioksidan olan GLUTATYON'un üretimi için soğanın içinde bulunan cystein maddesinin soğan veya sarımsak yiyerek alınması gerekiyor Fazla kuvvetli bir antioksidan olan glutatyon, çoğu hastalığın sebebi sanılan bağımsızlık radikalleri hücreli içinde nötralize etmektedir
Dünyanın her yerinde soğuk algınlığında, bronşitte ortaya çıkan öksürüğün giderilmesinde soğan, şifa verici olarak yeniyor çok eskiden beri üşütme, öksürük ve bronşit durumda ezilen bir soğana bir miktar su ve tatlandırıcı olarak da az miktarda bal katılarak hap olarak kullanılıyor Keza böcek sokmalarında oluşan şişliklerin üzerine taze kesik soğan dilimleri konması halinde, şişliğin giderilmesinde muavin oluyor Keza uyku düzenleyici olduğuna da inanılmaktadır
Soğanın 100 gramında bulunan maddeler:
Kalori değeri
Kuru soğan taze soğan : 36 kalori 23 kalori
Protein (gr) : 13 gr
Yağ (gr) : 03 gr
Karbonhidrat : 81 gr
Su : 89 gr
Posa : 2 gr
Potasyum : 157 mg
Kalsiyum : 27 mg
Vitamin C : 10 mg
Folik asit : 54 mg
Vitamin : 03 mg
Yürekdamar hastalıklarını önlemede asistan
Her nefes aldığımızda ciğerlerimize yarım litre hava dolar Bunun %207'si oksijendir Oksijen alyuvarlarımıza bağlanır ve kalbe gider Kalp, bu oksijenli kanı bütün hücrelere pompalar Oksijen, hücredeki şekeri yakarak hayat enerjisinin üretimi sağlar Bu operasyon sırasında oksijen moleküllerinin %15'i değişime uğrar ve beden için çok zararlı ayla kazanç Biz bunlara bağımsızlık radikaller diyoruz Bu özgür radikaller, her türlü hastalığın ve de bilhassa de kalpdamar hastalıklarının ve kanser çeşitlerinin sebebi sayılıyor Vücudumuzda bunları zararsız hale getiren enzim sistemi vardır Kişinin bu enzim sistemi ne dek güçlü ise ömrü de öyle uzun oluyor Bağımsızlık radikalleri zararsız hale getiren maddelere antioksidan diyoruz Soğanın içindeki Quercetin adı bahşedilen fazla güçlü bir antioksidan vardır
Finlandiya'da uzun süredir yapılan bir bilimsel araştırmada; Quercetin'i içeren soğan ve elmayı daha fazla bitiren kişilerde yürekdamar hastalıkları ve kanser vefat oranları daha düşük bulundu Damar sertliği dolayısıyla kalpdamar hastalıklarına neden olan kötü huylu kolesterol (LDL), bağımsızlık radikaller tarafından okside olmadan damar çeperine yapışmıyor Soğandaki Quercetin maddesi kolesterolün okside olup damar çeperine yapışmasına engellenmesinde muavin oluyor
Vücutta hücreli içinde üretilen ve Glutatyon adı verilen antioksidanın üretimi için soğan ve sarımsakta bulunan Cystein maddesinin bu yiyeceklerle vücuda girmesi gerekiyor Bu kuvvetli antioksidan, kanserin önlenmesine yardımcı olmaktadır Soğan ve sarımsak, Akdeniz besin tarzında fazla tüketilmektedir
Sigaranın niçin olduğu idrar kesesi kanserinin önlenmesinde yardımcı olur
İdrar kesesi kanserinin esas sebeplerinden biri sigara tüketimidir Soğanın içerdiği Quercetin maddesi değişime uğrayarak kesenin iç derisini kanserden koruyucu bir etki yapmaktadır İdrar kesesinde kansere neden olan zehirli maddeler değişime uğramış Quercetin maddesi kadar emilerek kanser oluşumunu geciktirmekte ya da engellemektedir Sigara içenlerin kanserden korunmaları için soğanı ve elmayı ahenkli şekilde tüketmeleri tavsiye edilir
Nasıl tüketilmelidir?
Her değişiklik pişirme şeklinde yemeklere katılan soğanın faydası vardır Pişirilmeden ham ve taze olarak tüketilen soğan çok daha şifa vericidir
Ne değin tüketilmelidir?
Haftada 34 defa yenen ½ soğan kalpdamar hastalıklarından ve kanserden korunmada asistan olur *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.